Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Musacaua Bonduelle cu șuncă și cartofi

Un amestec savuros de ciuperci și Mexico Mix GOLD Bonduelle într-o musaca cu șuncă și cartofi. Irina Calistru

Pași de preparare

  • Cartofii se pun la fiert în apă cu sare, apoi se scurg de apă, se lasă la răcorit și se dau pe răzătoarea mare. Ceapa și usturoiul se toacă fin și se călesc în unt. Se adaugă și ciupercile tăiate felii, iar la sfârșit amestecul mexican din conservă și se potrivește gustul cu sare și piper.
  • Ouăle se bat bine cu un praf de sare, se adaugă smântână, brânza și firele de chives tocate mărunt. Se tapetează un vas termorezistent cu unt și punem un prim strat de cartofi dați pe răzătoare. Adăugăm amestecul de ceapă, ciuperci și MexicoMix, apoi un strat de șuncă dată și ea pe răzătoare.
  • Turnăm în strat cât mai uniform compoziția de ouă, smântână și brânză. Iar la final radem cașcavalul pe deasupra. Dăm la cuptor pentru 25-30 minute, până când musacaua se rumenește frumos deasupra. Se servește caldă.

Rețete care te-ar putea interesa

Musacaua Bonduelle cu șuncă și cartofi
8 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (170 g) Amestec de legume Mexico Mix GOLD Bonduelle
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 10-12 fire chives
  • 130 g smântână
  • 50 g unt
  • 110 g brânză de vaci
  • 200 g șuncă
  • 50 g cașcaval
  • 1 linguriță sare
  • 10 cartofi
  • 4 ouă
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Cartofii se pun la fiert în apă cu sare, apoi se scurg de apă, se lasă la răcorit și se dau pe răzătoarea mare. Ceapa și usturoiul se toacă fin și se călesc în unt. Se adaugă și ciupercile tăiate felii, iar la sfârșit amestecul mexican din conservă și se potrivește gustul cu sare și piper.

  • Pasul 2

    Ouăle se bat bine cu un praf de sare, se adaugă smântână, brânza și firele de chives tocate mărunt. Se tapetează un vas termorezistent cu unt și punem un prim strat de cartofi dați pe răzătoare. Adăugăm amestecul de ceapă, ciuperci și MexicoMix, apoi un strat de șuncă dată și ea pe răzătoare.

  • Pasul 3

    Turnăm în strat cât mai uniform compoziția de ouă, smântână și brânză. Iar la final radem cașcavalul pe deasupra. Dăm la cuptor pentru 25-30 minute, până când musacaua se rumenește frumos deasupra. Se servește caldă.