Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Muffins aperitiv cu porumb

Pentru că suntem prea obișnuiți cu veșnicele aperitive – salată de vinete, chifteluțe, șnițele sau ouă umplute, poate e momentul să schimbăm ceva și să punem pe masele festive un aperitiv nou, inedit, care ar părea să fie ceva dulce, dar totuși e ceva atât de savuros – muffins sărate!

Pași de preparare

  • Mai întâi încingem cuptorul la 180°C sau la cuptoarele pe gaz, încingeți la o treaptă medie, la care coaceți de obicei prăjiturile. Tapetăm cu hârtiuțe pentru muffins aperitiv cu porumb tava specială.

  • Mai întâi și mai întâi batem untul topit și ouăle, până sunt bine amestecate. Apoi cernem deasupra făina împreună cu praful de copt. Ne ajută foarte mult cernutul, pentru că praful de copt se distribuie uniform în aluat, iar brioșele vor crește mai frumos. Amestecăm bine cu telul și punem sare, piper și ierburi aromatice.

  • Într-o tigaie mare încingem cele 2 linguri de ulei, călim ceapa până este translucidă, apoi adăugăm usturoiul tocat mărunt, sau trecut prin presa de usturoi, și șunca tăiată cubulețe mici (cam de mărimea boabelor de mazăre).

  • Le călim 2 minute împreună, pвnă șunca începe să se rumenească, apoi adăugăm porumbum și mazărea și sotăm totul 3 minute, apoi condimentăm cu puțină sare și piper.

  • Lăsăm amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi îl punem peste compoziția gata făcută și amestecăm bine, bine. Distribuim compoziția în tavă, în hârtiuțele de copt, astfel încât să fie 3-4 pline. Le coacem 14-15 minute sau până sunt frumos rumenite și trec testul scobitorii. Muffins aperitiv cu porumb sunt gata!

Rețete care te-ar putea interesa

Muffins aperitiv cu porumb
2 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 200 g Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 200 g Mazăre verde boabe BIO Bonduelle
  • 2 ouă mari
  • 250 ml. lapte
  • 50 g unt topit
  • Sare, piper, oregano, busuioc, cimbru după gust
  • 1 ceapă roșie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 200 g șuncă de pui
  • 250 g făină
  • 1 linguriță cu praf de copt
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Mai întâi încingem cuptorul la 180°C sau la cuptoarele pe gaz, încingeți la o treaptă medie, la care coaceți de obicei prăjiturile. Tapetăm cu hârtiuțe pentru muffins aperitiv cu porumb tava specială.

  • Pasul 2

    Mai întâi și mai întâi batem untul topit și ouăle, până sunt bine amestecate. Apoi cernem deasupra făina împreună cu praful de copt. Ne ajută foarte mult cernutul, pentru că praful de copt se distribuie uniform în aluat, iar brioșele vor crește mai frumos. Amestecăm bine cu telul și punem sare, piper și ierburi aromatice.

  • Pasul 3

    Într-o tigaie mare încingem cele 2 linguri de ulei, călim ceapa până este translucidă, apoi adăugăm usturoiul tocat mărunt, sau trecut prin presa de usturoi, și șunca tăiată cubulețe mici (cam de mărimea boabelor de mazăre).

  • Pasul 4

    Le călim 2 minute împreună, pвnă șunca începe să se rumenească, apoi adăugăm porumbum și mazărea și sotăm totul 3 minute, apoi condimentăm cu puțină sare și piper.

  • Pasul 5

    Lăsăm amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi îl punem peste compoziția gata făcută și amestecăm bine, bine. Distribuim compoziția în tavă, în hârtiuțele de copt, astfel încât să fie 3-4 pline. Le coacem 14-15 minute sau până sunt frumos rumenite și trec testul scobitorii. Muffins aperitiv cu porumb sunt gata!