Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mousse de morcovi și mango

Un preparat ușor și gustos. Alina Macarie

Pași de preparare

  • Pasăm morcovii. Curățăm mango și îl facem piure cu un mixer.

  • Într-o tigaie topim untul. Adăugăm morcovii și scorțișoară. Amestecăm și adăugăm și lingura de miere. Adăugăm laptele și îl aducem la fierbere. Reducem flacăra și mai gătim 5 minute. Luăm de pe foc și lăsăm la răcit.

  • Mixăm smântâna 2-3 minute până devine cremoasă. Adăugăm și zahărul. Amestecăm cu un tel mascarponele și adăugăm morcovii și piureul de mango. Amestecăm bine pentru a omogeniza compoziția

  • Punem gelatina la înmuiat în apa rece și lăsăm 10 minute. Amestecăm gelatina și oul și le amestecăm cu mascarpone. Le punem într-o cratiță, la foc mic, și încălzim, amestecând în mod frecvent, dar fără să fiarbă.

  • Încorporăm ușor compoziția de mascarpone în frișcă și amestecăm bine. Punem spuma în pahare și servim cu un moț de frișcă și cu scorțișoară presărată.

Rețete care te-ar putea interesa

Mousse de morcovi și mango
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/morcovi-tineri-extra-fini">250 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle</a></p>
  • <p>1 mango</p>
  • <p>1 lingură unt</p>
  • <p>1 cană lapte</p>
  • <p>400 g mascarpone</p>
  • <p>2 căni sm&acirc;nt&acirc;nă</p>
  • <p>1/2 cană zahăr</p>
  • <p>1 plic gelatină</p>
  • <p>1/2 linguriță scorțișoară</p>
  • <p>1 lingură miere de albine</p>
  • <p>1 ou</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pasăm morcovii. Curățăm mango și îl facem piure cu un mixer.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie topim untul. Adăugăm morcovii și scorțișoară. Amestecăm și adăugăm și lingura de miere. Adăugăm laptele și îl aducem la fierbere. Reducem flacăra și mai gătim 5 minute. Luăm de pe foc și lăsăm la răcit.

  • Pasul 3

    Mixăm smântâna 2-3 minute până devine cremoasă. Adăugăm și zahărul. Amestecăm cu un tel mascarponele și adăugăm morcovii și piureul de mango. Amestecăm bine pentru a omogeniza compoziția

  • Pasul 4

    Punem gelatina la înmuiat în apa rece și lăsăm 10 minute. Amestecăm gelatina și oul și le amestecăm cu mascarpone. Le punem într-o cratiță, la foc mic, și încălzim, amestecând în mod frecvent, dar fără să fiarbă.

  • Pasul 5

    Încorporăm ușor compoziția de mascarpone în frișcă și amestecăm bine. Punem spuma în pahare și servim cu un moț de frișcă și cu scorțișoară presărată.