1. >Rețete
  2. >Mixată de legume de primăvară cu șuncă afumată

Mixată de legume de primăvară cu șuncă afumată

Această rețetă este foarte sănătoasă și foarte sățioasă!
Ușor
4 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
200 g Broccoli VAPEUR Bonduelle

200 g Mazăre verde boabe BIO Bonduelle

200 g Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle

1 lingură ulei de măsline

1 cățel de usturoi

100 g pancetta sau șuncă afumată

1 l apă

Zeama unei lămâi

Sare

Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
200 g Broccoli VAPEUR Bonduelle

200 g Mazăre verde boabe BIO Bonduelle

200 g Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle

1 lingură ulei de măsline

1 cățel de usturoi

100 g pancetta sau șuncă afumată

1 l apă

Zeama unei lămâi

Sare

Piper
  1. Pași 1
    Luăm o tigaie adâncă și turnăm în ea ulei de măsline. Călim usturoiul în ulei, la foc mic și cu grijă, să nu se ardă, până eliberează o aromă plăcută în ulei.
  2. Pași 2
    Șunca afumată tăiată cuburi, o tragem la tigaie până devine aurie. Scoatem bacon-ul și fierbem legumele Vapeur nu mai mult de 3 minute în uleiul rămas.
  3. Pași 3
    Stropim cu puțină apă și zeamă de lămâie și mai lăsăm să fiarbă câteva minute până se evaporă.
  4. Pași 4
    Adăugăm șunca și garnisim cu piper proaspăt măcinat, un pic de sare și frunze de mentă tocate. Amestecăm și servim cald.
Sfaturi în bucătărie
Putem adăuga 4 ouă pochate sau 4 felii de brânză telemea pregătită la grătar.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată asiatică cu orez

    Specifică bucătăriei chinezești, salata cu orez va reprezenta o inovație în cartea ta de rețete. Un prânz sățios va fi asigurat de gustul fresh al acestei rețete.

  • Salată de mazăre cu cartofi de primăvară

    O alegere apetisantă și sățioasă, ce poate fi consumată ca o gustare sau ca și garnitură.

  • Salată cu mazăre, măsline și pesto

    Gustul de salată mediteraneană poate fi ușor de reprodus și în bucătăria ta. Mazărea Vapeur Bonduell...