1. >Rețete
  2. >Mini quiche cu mazăre și fasole galbenă

Mini quiche cu mazăre și fasole galbenă

Descoperă o rețetă delicioasă!
Mediu
2 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
Pentru umplutură:

250 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

250 g Fasole galbenă foarte fină, păstăi rotunde, tăiate, VAPEUR Bonduelle

200 g cașcaval dat pe răzătoare

4 ouă mari

5 linguri iaurt grecesc

Puțin pătrunjel, oregano, busuioc

Sare, piper

Pentru crusta tartelor:

350 g făină

230 g unt foarte rece, de la frigider, tăiat cubulețe

60-100 ml. apă rece (de la frigider)

1 lingură de zahăr

1 linguriță de sare
Ingrediente pentru 2 persoane
Pentru umplutură:

250 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

250 g Fasole galbenă foarte fină, păstăi rotunde, tăiate, VAPEUR Bonduelle

200 g cașcaval dat pe răzătoare

4 ouă mari

5 linguri iaurt grecesc

Puțin pătrunjel, oregano, busuioc

Sare, piper

Pentru crusta tartelor:

350 g făină

230 g unt foarte rece, de la frigider, tăiat cubulețe

60-100 ml. apă rece (de la frigider)

1 lingură de zahăr

1 linguriță de sare
  1. Pași 1
    Punem în robotul de bucătărie toate ingredientele, în afară de apă și amestecăm maximum 10 secunde până avem o compoziție cu textura unui pesmet mare. Pornim din nou robotul și adăugăm apa rece, linguriță cu linguriță, până aluatul este omogen, fără a fi lipicios sau umed și se desprinde de pe pereții vasului.
  2. Pași 2
    Dacă ați adăugat prea multă apă, mai puneți o lingură de făină și amestecați, dacă aluatul e sfărămicios, mai puneți puțină apă rece. Aluatul astfel obținut se învelește în folie alimentară și se dă la frigider cel puțin o oră înainte de a-l folosi. Întindem aluatul pe planșeta tapetată cu puțină făină, într-o foaie de cca 1 cm grosime, cu care tapetăm mini-formele pentru tartă. Înțepăm aluatul din loc în loc cu furculița și îl coacem 10 minute în cuptorul încins la 160°C, timp în care noi pregătim umplutura
  3. Pași 3
    Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele, mai puțin legumele, într-un bol mare, până avem o compoziție omogenă. Mazărea și fasolea le opărim în apă cu sare sau, în cazul fasolei galbene, o putem pregăti chiar și la tigaie sau la microunde. Scurgem apoi bine legumele într-o sită și apoi le adăugăm în compoziția de ou. Amestecăm bine și umplem formele, apoi dăm din nou la cuptor, creștem temperatura la 180°C și coacem quiche-ul 20-25 min sau până umplutura e bine legată și frumos rumenită.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Fasole la cuptor cu fenicul, bacon și câ...

    Surprinde-i pe cei dragi cu o rețetă delicioasă de fasole la cuptor, un gust unic oferit de combinația de legume și cârnații picanți asezonați cu bacon.

  • Wrap cu fasole neagră

    Rețetă mexicană cu pui și fasole neagră!

  • Salată de ton cu fasole neagră și verde

    O salată ideală pentru fiecare moment al zilei!