Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Mini quiche cu mazăre și fasole galbenă

M-am gândit să vă arăt astăzi o tartă care arată foarte festiv, pare că ați lucrat foarte mult la ea, însă se face foarte rapid și este plină ochi de legume!

Pași de preparare

  • Punem în robotul de bucătărie toate ingredientele, în afară de apă și amestecăm maximum 10 secunde până avem o compoziție cu textura unui pesmet mare. Pornim din nou robotul și adăugăm apa rece, linguriță cu linguriță, până aluatul este omogen, fără a fi lipicios sau umed și se desprinde de pe pereții vasului.

  • Dacă ați adăugat prea multă apă, mai puneți o lingură de făină și amestecați; dacă aluatul e sfărămicios, mai puneți puțină apă rece. Aluatul astfel obținut se învelește în folie alimentară și se dă la frigider cel puțin o oră înainte de a-l folosi. Întindem aluatul pe planșeta tapetată cu puțină făină, într-o foaie de cca 1 cm grosime, cu care tapetăm mini-formele pentru tartă. Înțepăm aluatul din loc în loc cu furculița și îl coacem 10 minute în cuptorul încins la 160°C, timp în care noi pregătim umplutura

  • Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele, mai puțin legumele, într-un bol mare, până avem o compoziție omogenă. Mazărea și fasolea le opărim în apă cu sare sau, în cazul fasolei galbene, o putem pregăti chiar și la tigaie sau la microunde. Scurgem apoi bine legumele într-o sită și apoi le adăugăm în compoziția de ou. Amestecăm bine și umplem formele, apoi dăm din nou la cuptor, creștem temperatura la 180°C și coacem quiche-ul 20-25 min sau până umplutura e bine legată și frumos rumenită.

Rețete care te-ar putea interesa

Mini quiche cu mazăre și fasole galbenă
2 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • Pentru umplutură:

  • 250 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

  • 250 g Fasole galbenă foarte fină, păstăi rotunde, tăiate, VAPEUR Bonduelle

  • 200 g cașcaval dat pe răzătoare

  • 4 ouă mari

  • 5 linguri iaurt grecesc

  • Puțin pătrunjel, oregano, busuioc

  • Sare, piper

  • Pentru crusta tartelor:

  • 350 g făină

  • 230 g unt foarte rece, de la frigider, tăiat cubulețe

  • 60-100 ml. apă rece (de la frigider)

  • 1 lingură de zahăr

  • 1 linguriță de sare

Pași de preparare
  • Pasul 1

    Punem în robotul de bucătărie toate ingredientele, în afară de apă și amestecăm maximum 10 secunde până avem o compoziție cu textura unui pesmet mare. Pornim din nou robotul și adăugăm apa rece, linguriță cu linguriță, până aluatul este omogen, fără a fi lipicios sau umed și se desprinde de pe pereții vasului.

  • Pasul 2

    Dacă ați adăugat prea multă apă, mai puneți o lingură de făină și amestecați; dacă aluatul e sfărămicios, mai puneți puțină apă rece. Aluatul astfel obținut se învelește în folie alimentară și se dă la frigider cel puțin o oră înainte de a-l folosi. Întindem aluatul pe planșeta tapetată cu puțină făină, într-o foaie de cca 1 cm grosime, cu care tapetăm mini-formele pentru tartă. Înțepăm aluatul din loc în loc cu furculița și îl coacem 10 minute în cuptorul încins la 160°C, timp în care noi pregătim umplutura

  • Pasul 3

    Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele, mai puțin legumele, într-un bol mare, până avem o compoziție omogenă. Mazărea și fasolea le opărim în apă cu sare sau, în cazul fasolei galbene, o putem pregăti chiar și la tigaie sau la microunde. Scurgem apoi bine legumele într-o sită și apoi le adăugăm în compoziția de ou. Amestecăm bine și umplem formele, apoi dăm din nou la cuptor, creștem temperatura la 180°C și coacem quiche-ul 20-25 min sau până umplutura e bine legată și frumos rumenită.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.