Pași de preparare
-
Punem în robotul de bucătărie toate ingredientele, în afară de apă și amestecăm maximum 10 secunde până avem o compoziție cu textura unui pesmet mare. Pornim din nou robotul și adăugăm apa rece, linguriță cu linguriță, până aluatul este omogen, fără a fi lipicios sau umed și se desprinde de pe pereții vasului.
-
Dacă ați adăugat prea multă apă, mai puneți o lingură de făină și amestecați; dacă aluatul e sfărămicios, mai puneți puțină apă rece. Aluatul astfel obținut se învelește în folie alimentară și se dă la frigider cel puțin o oră înainte de a-l folosi. Întindem aluatul pe planșeta tapetată cu puțină făină, într-o foaie de cca 1 cm grosime, cu care tapetăm mini-formele pentru tartă. Înțepăm aluatul din loc în loc cu furculița și îl coacem 10 minute în cuptorul încins la 160°C, timp în care noi pregătim umplutura
-
Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele, mai puțin legumele, într-un bol mare, până avem o compoziție omogenă. Mazărea și fasolea le opărim în apă cu sare sau, în cazul fasolei galbene, o putem pregăti chiar și la tigaie sau la microunde. Scurgem apoi bine legumele într-o sită și apoi le adăugăm în compoziția de ou. Amestecăm bine și umplem formele, apoi dăm din nou la cuptor, creștem temperatura la 180°C și coacem quiche-ul 20-25 min sau până umplutura e bine legată și frumos rumenită.