Pași de preparare
-
Se prepară aluatul amestecând drojdia uscată cu 1 cană de apă, sarea, uleiul și oul bătut. În funcție de calitatea făinii se mai adaugă puțină apă sau făină, astfel încât să obținem un aluat elastic și nu foarte dens. Se acoperă cu un șervet curat și se lasă la loc cald să crească până își dublează volumul.
-
Peștelui i se îndepărtează capul și intestinele, se spală și se pune pe șervetele de hârtie, să se scurgă.
-
Roșiile se pun într-o crăticioară cu puțin ulei, un praf de sare și oregano. Se fierbe la foc mic pentru cca 10 minute, până ce amestecul mai scade. Se pasează sosul.
-
Aluatul se împarte în bucăți de cca 80 g și cu mâna unsă cu ulei se întind mici blaturi dreptunghiulare, care se ung cu sosul de roșii. Peștii se pudrează cu sare și în fiecare se pun boabe de porumb. Se presară boabe de porumb și felii de măsline. Se mai lasă la crescut încă 10 minute, apoi se coc în cuptorul reglat la treapta 3, pentru cca 20 minute.