Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mici rotunzi pe chiflă

Clasicii mici pot fi savurați într-o nouă formulă!

Pași de preparare

  • Spălăm cartofii și îi introducem la cuptorul încins timp de 30 de minute la 180°C.

  • Între timp, tăiem ceapa verde și cea roșie rondele, castraveții murați pe lung și chiflele în 2.

  • Pregătim sosul format din muștar dulce, muștar franțuzesc, miere și pătrunjel tocat mărunt.

  • Modelăm carnea de mici (putem folosi un inel rotund de inox), apoi o așezăm pe grătarul încins și stropit cu puțin ulei, lăsăm 6-7 minute pe o parte, apoi o întoarcem pe cealaltă. Putem pune pe grătar și chiflele.

  • Așezăm pe un platou sau farfurie cartoful, îl crestăm, introducem brânza de burduf și presărăm peste ceapa verde. Langă acesta așezăm chifla de burger, o ungem cu sosul de muștar, adăugăm o frunză de salată, castraveții murați, carnea de mici bine făcută și ceapa roșie. Opțional puteți adăuga și ardei iute, ridichi, usturoi sau rozmarin.

Rețete care te-ar putea interesa

Mici rotunzi pe chiflă
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 10 Castraveți cornișon întregi Bonduelle
  • 300 g carne mici
  • 4 cartofi mari albi
  • 4 linguri brânză de burduf
  • 4 linguri muștar dulce
  • 2 linguri muștar franțuzesc
  • 1 lingură miere
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 frunze salată creață
  • 2 chifle cu susan
  • 1 crenguță rozmarin
  • 1 crenguță cimbrișor
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 ardei iute roșu
  • 1 ceapă roșie
  • 3 ridichi
  • 1 legătură ceapă verde
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Spălăm cartofii și îi introducem la cuptorul încins timp de 30 de minute la 180°C.

  • Pasul 2

    Între timp, tăiem ceapa verde și cea roșie rondele, castraveții murați pe lung și chiflele în 2.

  • Pasul 3

    Pregătim sosul format din muștar dulce, muștar franțuzesc, miere și pătrunjel tocat mărunt.

  • Pasul 4

    Modelăm carnea de mici (putem folosi un inel rotund de inox), apoi o așezăm pe grătarul încins și stropit cu puțin ulei, lăsăm 6-7 minute pe o parte, apoi o întoarcem pe cealaltă. Putem pune pe grătar și chiflele.

  • Pasul 5

    Așezăm pe un platou sau farfurie cartoful, îl crestăm, introducem brânza de burduf și presărăm peste ceapa verde. Langă acesta așezăm chifla de burger, o ungem cu sosul de muștar, adăugăm o frunză de salată, castraveții murați, carnea de mici bine făcută și ceapa roșie. Opțional puteți adăuga și ardei iute, ridichi, usturoi sau rozmarin.