1. >Rețete
  2. >Mici rotunzi pe chiflă

Mici rotunzi pe chiflă

Clasicii mici pot fi savurați într-o nouă formulă!
Ușor
2 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
10 Castraveți cornișon întregi Bonduelle

300 g carne mici

4 cartofi mari albi

4 linguri brânză de burduf

4 linguri muștar dulce

2 linguri muștar franțuzesc

1 lingură miere

1 legătură pătrunjel

4 frunze salată creață

2 chifle cu susan

1 crenguță rozmarin

1 crenguță cimbrișor

1 căpățână usturoi

1 ardei iute roșu

1 ceapă roșie

3 ridichi

1 legătură ceapă verde
Ingrediente pentru 2 persoane
10 Castraveți cornișon întregi Bonduelle

300 g carne mici

4 cartofi mari albi

4 linguri brânză de burduf

4 linguri muștar dulce

2 linguri muștar franțuzesc

1 lingură miere

1 legătură pătrunjel

4 frunze salată creață

2 chifle cu susan

1 crenguță rozmarin

1 crenguță cimbrișor

1 căpățână usturoi

1 ardei iute roșu

1 ceapă roșie

3 ridichi

1 legătură ceapă verde
  1. Pași 1
    Spălăm cartofii și îi introducem la cuptorul încins timp de 30 de minute la 180°C.
  2. Pași 2
    Între timp, tăiem ceapa verde și cea roșie rondele, castraveții murați pe lung și chiflele în 2.
  3. Pași 3
    Pregătim sosul format din muștar dulce, muștar franțuzesc, miere și pătrunjel tocat mărunt.
  4. Pași 4
    Modelăm carnea de mici (putem folosi un inel rotund de inox), apoi o așezăm pe grătarul încins și stropit cu puțin ulei, lăsăm 67 minute pe o parte, apoi o întoarcem pe cealaltă. Putem pune pe grătar și chiflele.
  5. Pași 5
    Așezăm pe un platou sau farfurie cartoful, îl crestăm, introducem brânza de burduf și presărăm peste ceapa verde. Langă acesta așezăm chifla de burger, o ungem cu sosul de muștar, adăugăm o frunză de salată, castraveții murați, carnea de mici bine făcută și ceapa roșie. Opțional puteți adăuga și ardei iute, ridichi, usturoi sau rozmarin.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Horiatiki - salată grecească tradițional...

    Nu cred să existe vreun restaurant în Grecia care să nu ofere horiatiki, și multe dintre ele au propria rețetă, ce adaugă gusturi delicate sau condimente secrete pentru a o face mai specială. În același timp, lista de ingrediente e simplă și accesibilă. O salată în care se simte gustul Peloponesului.

  • Bruschete cu ton, porumb și fasole roșie

    O gustare delicioasă care transformă orice masă într-o ocazie specială.

  • Bruschete cu salată franțuzească

    O salată sățioasă servită ca bruschete sau bruschete cu salată. Oricum ai numi-o, are un gust delici...