Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mic dejun: Cremă de mazăre pe pat de pâine prăjită

Un mic dejun vegetarian, sățios și gustos

Pași de preparare

  • Tocăm ceapa albă mărunt și ardeii colorați în cubulețe. Călim ceapa în puțin unt. După ce ceapa devine translucida adăugăm mazărea BIO și condimentăm cu sare și piper. Adăugăm stocul de legume pentru a lăsa mazărea să fiarbă. După ce a fiert, zdrobim ușor o parte din compoziție, iar cealaltă o lăsăm întreagă. Pentru un plus de savoare adăugăm și smântâna dulce.

  • Punem la fiert într-o cratiță apa cu sare și oțet pentru a face ouă posate moi. Când apa ajunge la punctul de fierbere, dăm focul mediu spre mic, facem un vârtej în apă, introducem pe rând ouăle și le lăsăm 4 minute.

  • Prăjim 2 felii mari de pâine în toaster și adăugăm compozitia de mazăre, apoi 2 ouă posate și peperoncino. Pentru a conferi un plus de prospețime mic dejunului, adăugăm roșii cherry, ardei gras tricolor și ceapa verde.

Rețete care te-ar putea interesa

Mic dejun: Cremă de mazăre pe pat de pâine prăjită
2 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Mazăre verde boabe BIO Bonduelle
  • 4 ouă
  • 2 felii pâine toast
  • 4 cuburi unt
  • 3 linguri smântână dulce
  • 1/2 cană stoc de legume
  • 1/2 ardei gras în trei culori (galben, roșu, verde)
  • 6 roșii cherry
  • 1 ceapă albă
  • 1 fir ceapă verde
  • 2 linguri oțet alb
  • sare și piper după gust
  • opțional Peperoncino
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tocăm ceapa albă mărunt și ardeii colorați în cubulețe. Călim ceapa în puțin unt. După ce ceapa devine translucida adăugăm mazărea BIO și condimentăm cu sare și piper. Adăugăm stocul de legume pentru a lăsa mazărea să fiarbă. După ce a fiert, zdrobim ușor o parte din compoziție, iar cealaltă o lăsăm întreagă. Pentru un plus de savoare adăugăm și smântâna dulce.

  • Pasul 2

    Punem la fiert într-o cratiță apa cu sare și oțet pentru a face ouă posate moi. Când apa ajunge la punctul de fierbere, dăm focul mediu spre mic, facem un vârtej în apă, introducem pe rând ouăle și le lăsăm 4 minute.

  • Pasul 3

    Prăjim 2 felii mari de pâine în toaster și adăugăm compozitia de mazăre, apoi 2 ouă posate și peperoncino. Pentru a conferi un plus de prospețime mic dejunului, adăugăm roșii cherry, ardei gras tricolor și ceapa verde.