Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Melci cu linte

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie. Mircea Razvan Oprea

Pași de preparare

  • Se încinge cuptorul la 160 de grade. Din aluatul de pizza se face, de regulă, opt bucăți (mie mi-au ieșit 9 bucăți), din care se modelează bucăți dreptunghiulare, cu grosimea de 5 mm. Se lasă la crescut, la cald, pe tava pudrată cu făină.

  • Ceapa curățată și tăiată mărunt, împreună cu lintea scursă din conservă, se călesc în uleiul de măsline, la foc potrivit timp de 5 minute. Se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt și busuiocul.

  • Compoziția se pune în fiecare fâșie și se rulează. După ce se ung cu puțin ulei, se pun melcișorii în cuptor, la foc mediu, timp de 10-15 minute.

  • Melcișorii se servesc calzi. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Melci cu linte
8 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Linte Bonduelle
  • 3 cepe roșii
  • 4 căței usturoi
  • Aluat de pizza
  • 4 linguri ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Busuioc
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se încinge cuptorul la 160 de grade. Din aluatul de pizza se face, de regulă, opt bucăți (mie mi-au ieșit 9 bucăți), din care se modelează bucăți dreptunghiulare, cu grosimea de 5 mm. Se lasă la crescut, la cald, pe tava pudrată cu făină.

  • Pasul 2

    Ceapa curățată și tăiată mărunt, împreună cu lintea scursă din conservă, se călesc în uleiul de măsline, la foc potrivit timp de 5 minute. Se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt și busuiocul.

  • Pasul 3

    Compoziția se pune în fiecare fâșie și se rulează. După ce se ung cu puțin ulei, se pun melcișorii în cuptor, la foc mediu, timp de 10-15 minute.

  • Pasul 4

    Melcișorii se servesc calzi. Poftă bună!