Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Melci cu linte

Melci cu linte, o O rețetă delicioasă pentru întreaga familie. Mircea Razvan Oprea

Pași de preparare

  • Se încinge cuptorul la 160 de grade. Din aluatul de pizza se face, de regulă, opt bucăți (mie mi-au ieșit 9 bucăți), din care se modelează bucăți dreptunghiulare, cu grosimea de 5 mm. Se lasă la crescut, la cald, pe tava pudrată cu făină.
  • Ceapa curățată și tăiată mărunt, împreună cu lintea scursă din conservă, se călesc în uleiul de măsline, la foc potrivit timp de 5 minute. Se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt și busuiocul.
  • Compoziția se pune în fiecare fâșie și se rulează. După ce se ung cu puțin ulei, se pun melcișorii în cuptor, la foc mediu, timp de 10-15 minute.
  • Melcișorii se servesc calzi. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Melci cu linte
8 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Linte Bonduelle
  • 3 cepe roșii
  • 4 căței usturoi
  • Aluat de pizza
  • 4 linguri ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Busuioc
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se încinge cuptorul la 160 de grade. Din aluatul de pizza se face, de regulă, opt bucăți (mie mi-au ieșit 9 bucăți), din care se modelează bucăți dreptunghiulare, cu grosimea de 5 mm. Se lasă la crescut, la cald, pe tava pudrată cu făină.

  • Pasul 2

    Ceapa curățată și tăiată mărunt, împreună cu lintea scursă din conservă, se călesc în uleiul de măsline, la foc potrivit timp de 5 minute. Se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt și busuiocul.

  • Pasul 3

    Compoziția se pune în fiecare fâșie și se rulează. După ce se ung cu puțin ulei, se pun melcișorii în cuptor, la foc mediu, timp de 10-15 minute.

  • Pasul 4

    Melcișorii se servesc calzi. Poftă bună!