Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Medalion de broccoli cu roșii cherry și creveți

Medalion de broccoli cu roșii cherry și creveți. Margareta Șchiopu

Pași de preparare

  • Fierbem cartofii în coajă; punem broccoli în apa fiartă 3 minute. Desfacem buchețelele de broccoli în bucăți cât mai mici, pentru a putea fi bine încorporate în compoziție.
  • Într-o tigaie încingem bine uleiul și călim ceapa tocată mărunt și prazul tăiat rondele, până se înmoaie. Jumătate din cantitatea de cartofi o dăm pe răzătoarea mare, cealaltă jumătate o tăiem cubulețe micuțe. Tocăm pătrunjelul. Într-un bol mare amestecăm toate ingredientele (ceapa și prazul, inclusiv cu uleiul în care au fost călite) și amestecăm bine cu mâna până obținem o compoziție omogenă.
  • Cu ajutorul unui inel, formăm medalioane rotunde și înalte de 1-2 cm. Se coc în cuptor la 200 grade C, până se rumenesc (aproximativ 40 minute), într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Creveții proaspeți curățați bine se țin la frigider cel puțin 2 ore, într-o marinată formată din 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri zeamă de limeta, o linguriță fulgi de chili, 2 linguri sos de soia, 2 căței de usturoi tăiați mărunt. Se prăjesc în tigaie împreună cu sosul în care au fost marinați, pentru maxim 5 minute.
  • Roșiile cherry se sotează în tigaie 2 minute, cu puțin ulei de măsline. Medalioanele delicioase cu broccoli se pot mânca și alături de orice salată, eu am încercat cu spanac. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Medalion de broccoli cu roșii cherry și creveți
6 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle
  • 800 g cartofi
  • 1 praz
  • 1 ceapă
  • 2 albușuri
  • 150 g smântână
  • 100 g cașcaval sau brânză sărată
  • 1 legatură pătrunjel, verdeață
  • 5 linguri ulei de măslie
  • Sare
  • 300 g creveți proaspeți
  • 10 roșii cherry
  • Sos de soia
  • 2 linguri zeamă de limetă
  • Piper
  • 2 căței usturoi
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fierbem cartofii în coajă; punem broccoli în apa fiartă 3 minute. Desfacem buchețelele de broccoli în bucăți cât mai mici, pentru a putea fi bine încorporate în compoziție.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie încingem bine uleiul și călim ceapa tocată mărunt și prazul tăiat rondele, până se înmoaie. Jumătate din cantitatea de cartofi o dăm pe răzătoarea mare, cealaltă jumătate o tăiem cubulețe micuțe. Tocăm pătrunjelul. Într-un bol mare amestecăm toate ingredientele (ceapa și prazul, inclusiv cu uleiul în care au fost călite) și amestecăm bine cu mâna până obținem o compoziție omogenă.

  • Pasul 3

    Cu ajutorul unui inel, formăm medalioane rotunde și înalte de 1-2 cm. Se coc în cuptor la 200 grade C, până se rumenesc (aproximativ 40 minute), într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

  • Pasul 4

    Creveții proaspeți curățați bine se țin la frigider cel puțin 2 ore, într-o marinată formată din 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri zeamă de limeta, o linguriță fulgi de chili, 2 linguri sos de soia, 2 căței de usturoi tăiați mărunt. Se prăjesc în tigaie împreună cu sosul în care au fost marinați, pentru maxim 5 minute.

  • Pasul 5

    Roșiile cherry se sotează în tigaie 2 minute, cu puțin ulei de măsline. Medalioanele delicioase cu broccoli se pot mânca și alături de orice salată, eu am încercat cu spanac. Poftă bună!