Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mazăre minune

Mazărea este în sine o minune a naturii, o combinație inedită de elemente nutritive și gust unic. Claudiu Cercel

Pași de preparare

  • Pulpa de porc se spală, se șterge, se curăță de pielițe și se taie cubulețe, apoi se condimentează cu sare, boia, piper și se stropește cu zeama de lămâie. Mazărea se clătește sub un jet de apă.
  • Într-o tigaie cu ulei se pune carnea la călit, până se albește pe toate părțile, apoi se adaugă usturoiul tăiat felii.
  • Când carnea e aproape gata, se adaugă mazărea, feliuțe de lămâie și măsline, apoi se pune puțină apă și se mai ține pe foc până ce aceasta scade.
  • Se servește pe felii de roșii, presărate cu sare, piper și mărar tocat.

Rețete care te-ar putea interesa

Mazăre minune
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 400 g pulpă de porc
  • 100 g roșii
  • 1 lămâie
  • 2 căței Usturoi
  • Măsline
  • Ulei
  • Mărar
  • Sare
  • Piper
  • Boia iute
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pulpa de porc se spală, se șterge, se curăță de pielițe și se taie cubulețe, apoi se condimentează cu sare, boia, piper și se stropește cu zeama de lămâie. Mazărea se clătește sub un jet de apă.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie cu ulei se pune carnea la călit, până se albește pe toate părțile, apoi se adaugă usturoiul tăiat felii.

  • Pasul 3

    Când carnea e aproape gata, se adaugă mazărea, feliuțe de lămâie și măsline, apoi se pune puțină apă și se mai ține pe foc până ce aceasta scade.

  • Pasul 4

    Se servește pe felii de roșii, presărate cu sare, piper și mărar tocat.