Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mazăre cu ceafă la grătar

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Ilie Șandru

Pași de preparare

  • Într-o cratiță, călim ceapa și ardeiul, până începe să sticlească. Sărăm, piperăm, condimentăm, adăugăm mazărea și morcovii, câteva frunze de dafin, apa peste ele și dăm în clocot cu un capac peste, să fiarbă mai repede.
  • Ceafa se feliază, o condimentăm și o punem pe grătar, întorcând-o pe ambele părți, pentru a nu se arde.
  • Când sunt fierte mazărea și morcovii, adăugăm bulionul, chilii și mărarul tocat, lăsăm să mai dea un clocot, luăm de pe foc, punem în farfurii alături de grătar și murături. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Mazăre cu ceafă la grătar
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Mazăre verde boabe dulce cu morcovi cuburi Bonduelle
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 6 fire mărar
  • 100 ml. bulion
  • Sare
  • Cimbru
  • După gust chilli
  • 300-400 g ceafă porc
  • 50 g ulei floarea-soarelui
  • Foi de dafin
  • Gogoșari în oțet
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-o cratiță, călim ceapa și ardeiul, până începe să sticlească. Sărăm, piperăm, condimentăm, adăugăm mazărea și morcovii, câteva frunze de dafin, apa peste ele și dăm în clocot cu un capac peste, să fiarbă mai repede.

  • Pasul 2

    Ceafa se feliază, o condimentăm și o punem pe grătar, întorcând-o pe ambele părți, pentru a nu se arde.

  • Pasul 3

    Când sunt fierte mazărea și morcovii, adăugăm bulionul, chilii și mărarul tocat, lăsăm să mai dea un clocot, luăm de pe foc, punem în farfurii alături de grătar și murături. Poftă bună!