Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Mâncărică de mazăre cu carne de pui

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Bianca-Georgiana Voicilă

Pași de preparare

  • Am tăiat pulpele dezosate în 2-3 bucăți. Le-am pus în puțin ulei (2-3 linguri), le-am condimentat cu sare și piper, am picurat puțină apă și am lăsat pe foc mediu la înăbușit, cu capac, cam 30 minute. Când carnea e complet făcută, am scos-o din oală.

  • În locul ei am adăugat ceapa și ardeiul tocate, puțină sare și am lăsat la prăjit până legumele s-au înmuiat bine. Dacă e nevoie, mai adăugați puțină apă.

  • Am adăugat făina, am amestecat bine și apoi am început să adaug apă, ca la maioneză, amestecând mereu, până am obținut un sos alb.

  • Am adăugat roșiile din conservă, strivite cu furculița, am adăugat piper și am lăsat totul la fiert cu capac timp de 10 minute. Se drege sosul cu sare și piper.

  • Am pus carnea în sosul obținut, apoi mazărea scursă și mărarul tocat. Am stins focul, am pus capacul la oală și am lăsat să stea 10 minute, ca să se îmbine aromele.

Rețete care te-ar putea interesa

Mâncărică de mazăre cu carne de pui
6 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-mazare-verde">1 conservă (800 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle</a></p>
  • <p>500 g carne de pui (pulpe dezosate)</p>
  • <p>1 ceapă</p>
  • <p>1 ardei roșu</p>
  • <p>2 linguri făină de gr&acirc;u</p>
  • <p>250 ml. apă</p>
  • <p>400 g conservă de roșii</p>
  • <p>Mărar</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Am tăiat pulpele dezosate în 2-3 bucăți. Le-am pus în puțin ulei (2-3 linguri), le-am condimentat cu sare și piper, am picurat puțină apă și am lăsat pe foc mediu la înăbușit, cu capac, cam 30 minute. Când carnea e complet făcută, am scos-o din oală.

  • Pasul 2

    În locul ei am adăugat ceapa și ardeiul tocate, puțină sare și am lăsat la prăjit până legumele s-au înmuiat bine. Dacă e nevoie, mai adăugați puțină apă.

  • Pasul 3

    Am adăugat făina, am amestecat bine și apoi am început să adaug apă, ca la maioneză, amestecând mereu, până am obținut un sos alb.

  • Pasul 4

    Am adăugat roșiile din conservă, strivite cu furculița, am adăugat piper și am lăsat totul la fiert cu capac timp de 10 minute. Se drege sosul cu sare și piper.

  • Pasul 5

    Am pus carnea în sosul obținut, apoi mazărea scursă și mărarul tocat. Am stins focul, am pus capacul la oală și am lăsat să stea 10 minute, ca să se îmbine aromele.