Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Cartofi cu fasole verde, mazăre dulce și morcovi

De sezon, de post, simplu și trendy. Poftă bună! Ștefan Dumitrescu

Pași de preparare

  • Se curăță legumele, se spală cartofii, dovleceii, ceapa verde, ardeiul gras. Se pun cartofii la fiert în apă cu sare, iar când sunt gata se scurg.

  • Se opărește fasolea verde 2-3 minute, se scurge, se fierbe mazărea cu morcovii cuburi, 2-3 minute, în apă cu sare și se scurg. Se feliază dovlecelul cu ajutorul unui cuțit de curățat legume. Se fierb roșiile în bulion cu sare, zahăr, piper, 20 minute. Se blendează, se strecoară.

  • Se sfărâmă cartofii cu furculița, se adaugă sare, piper, ulei, ceapa verde tăiată mărunt, ardeiul gras tăiat cubulețe mici, fasolea verde fiartă. Se amestecă toate ingredientele, se dă gust.

  • Se așează feliile de dovlecel pe o folie alimentară, apoi se pune pasta de cartofi și legume. Se rulează, se pune într-o tavă cu hârtie de copt, se unge cu ulei, sare, piper, se dă la cuptor 20 minute, la 220 grade.

  • Totul e gata acum, mai rămâne să montăm pe farfurie, după inspirația de moment. Decorăm cu germenii de ceapă verde și gata. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Cartofi cu fasole verde, mazăre dulce și morcovi
1 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 50 g Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle
  • 100 g Mazăre verde boabe dulce cu morcovi cuburi
  • 100 g cartofi
  • 50 g dovlecei
  • 3 g sare
  • 3 g piper negru măcinat
  • 100 g roșii în bulion
  • 50 ml. ulei de floarea soarelui
  • 1 fir ceapă verde
  • 20 g ardei gras portocaliu
  • 10 g germeni de ceapă roșie
  • 1 g zahăr
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se curăță legumele, se spală cartofii, dovleceii, ceapa verde, ardeiul gras. Se pun cartofii la fiert în apă cu sare, iar când sunt gata se scurg.

  • Pasul 2

    Se opărește fasolea verde 2-3 minute, se scurge, se fierbe mazărea cu morcovii cuburi, 2-3 minute, în apă cu sare și se scurg. Se feliază dovlecelul cu ajutorul unui cuțit de curățat legume. Se fierb roșiile în bulion cu sare, zahăr, piper, 20 minute. Se blendează, se strecoară.

  • Pasul 3

    Se sfărâmă cartofii cu furculița, se adaugă sare, piper, ulei, ceapa verde tăiată mărunt, ardeiul gras tăiat cubulețe mici, fasolea verde fiartă. Se amestecă toate ingredientele, se dă gust.

  • Pasul 4

    Se așează feliile de dovlecel pe o folie alimentară, apoi se pune pasta de cartofi și legume. Se rulează, se pune într-o tavă cu hârtie de copt, se unge cu ulei, sare, piper, se dă la cuptor 20 minute, la 220 grade.

  • Pasul 5

    Totul e gata acum, mai rămâne să montăm pe farfurie, după inspirația de moment. Decorăm cu germenii de ceapă verde și gata. Poftă bună!