Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mâncare de mazăre cu ceapă

Mâncare de mazăre gustoasă și hrănitoare. Anca Elena Voicu

Pași de preparare

  • Se călește ceapa în ulei până se topește. Se adaugă apa 300 ml și se lasă să fiarbă 10 minute.

  • După aceea, se adaugă mazărea, se completează cu apă, astfel încât să acopere mazărea și se lasă la fiert cam 40 de minute.

  • După ce s-a fiert mazărea, se prepară sosul: se adaugă bulionul, după care făina se amestecă cu puțină apă și se adaugă peste mâncare, pentru a îngroșa sosul.

  • Acum putem adăuga și verdeața tocată. Se mai fierbe 5-10 minute și mâncarea e gata. Acest fel de mâncare eu l-am servit cu șnițele.

Rețete care te-ar putea interesa

Mâncare de mazăre cu ceapă
8 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 kg Mazăre verde boabe dulce VAPEUR Bonduelle
  • 5 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingură făină
  • 1 legatură verdeață
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se călește ceapa în ulei până se topește. Se adaugă apa 300 ml și se lasă să fiarbă 10 minute.

  • Pasul 2

    După aceea, se adaugă mazărea, se completează cu apă, astfel încât să acopere mazărea și se lasă la fiert cam 40 de minute.

  • Pasul 3

    După ce s-a fiert mazărea, se prepară sosul: se adaugă bulionul, după care făina se amestecă cu puțină apă și se adaugă peste mâncare, pentru a îngroșa sosul.

  • Pasul 4

    Acum putem adăuga și verdeața tocată. Se mai fierbe 5-10 minute și mâncarea e gata. Acest fel de mâncare eu l-am servit cu șnițele.