Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mâncare de linte

Preferată de vegetarieni, lintea reprezintă o alegere optimă în alimentație, fiind foarte sănătoasă. Mariana Oprea

Pași de preparare

  • Zarzavatul se curăță, se toacă și se călește în puțin ulei de măsline.

  • După ce zarzavatul este bine călit, se adaugă bulionul și puțină apă. Se lasă sa fiarbă la foc mic timp de 5 minute, se pune lintea din conservă pentru încă 10 minte, după care se condimentează cu sare, piper și boia dulce.

  • Când e gata, se presară deasupra verdeață tocată. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Mâncare de linte
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Linte Bonduelle
  • 1 țelină
  • 3 cepe roșii
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3-4 căței usturoi
  • Boia dulce
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 100 ml. Bulion
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Zarzavatul se curăță, se toacă și se călește în puțin ulei de măsline.

  • Pasul 2

    După ce zarzavatul este bine călit, se adaugă bulionul și puțină apă. Se lasă sa fiarbă la foc mic timp de 5 minute, se pune lintea din conservă pentru încă 10 minte, după care se condimentează cu sare, piper și boia dulce.

  • Pasul 3

    Când e gata, se presară deasupra verdeață tocată. Poftă bună!