Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Mâncare de ciuperci cu măsline și garnitură de orez

Mâncare de ciuperci cu măsline și garnitură de orez. Cristian Mihai Ciocirlan

Pași de preparare

 • Se călește ceapa în 3-4 linguri ulei de măsline. Apoi se adaugă ciupercile tăiate felii, măslinele și roșiile tăiate mărunt . Se adaugă vinul și se lasă la fiert câteva clocote. Se potrivește de sare și se adaugă și pătrunjelul verde tocat.

 • Măsurăm o cană de orez și o punem într-un castron în care să spălăm orezul. Vom pune peste el apa rece și amestecăm culegând impuritățile.

 • Îl spălăm în mai multe ape, apoi îl lăsăm câteva minute în apă rece. Luăm o oală în care vrem să fierbem orezul și punem în ea dublul măsurii pe care am folosit-o la orez, deci 2 căni. Trebuie să avem foarte mare grijă ca oala să fie suficient de mare, deoarece orezul își mărește volumul.

 • Scurgem apa în care am ținut orezul și îl punem în oala de fiert. Adăugăm puțină sare și lăsăm la fiert. Când începe fierberea, acoperim oala cu un capac. Astfel lăsăm să fiarbă 10 minute la foc minim.

 • După cele 10 minute, luăm oala de pe foc și o mai lăsăm așa încă 20 de minute, fără să ridicăm capacul. Luăm capacul și îl servim imediat. Orezul se servește ca garnitură la mâncarea de ciuperci cu măsline. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Mâncare de ciuperci cu măsline și garnitură de orez
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Se călește ceapa în 3-4 linguri ulei de măsline. Apoi se adaugă ciupercile tăiate felii, măslinele și roșiile tăiate mărunt . Se adaugă vinul și se lasă la fiert câteva clocote. Se potrivește de sare și se adaugă și pătrunjelul verde tocat.

 • Pasul 2

  Măsurăm o cană de orez și o punem într-un castron în care să spălăm orezul. Vom pune peste el apa rece și amestecăm culegând impuritățile.

 • Pasul 3

  Îl spălăm în mai multe ape, apoi îl lăsăm câteva minute în apă rece. Luăm o oală în care vrem să fierbem orezul și punem în ea dublul măsurii pe care am folosit-o la orez, deci 2 căni. Trebuie să avem foarte mare grijă ca oala să fie suficient de mare, deoarece orezul își mărește volumul.

 • Pasul 4

  Scurgem apa în care am ținut orezul și îl punem în oala de fiert. Adăugăm puțină sare și lăsăm la fiert. Când începe fierberea, acoperim oala cu un capac. Astfel lăsăm să fiarbă 10 minute la foc minim.

 • Pasul 5

  După cele 10 minute, luăm oala de pe foc și o mai lăsăm așa încă 20 de minute, fără să ridicăm capacul. Luăm capacul și îl servim imediat. Orezul se servește ca garnitură la mâncarea de ciuperci cu măsline. Poftă bună!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.