Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mâncare de castraveți murați

O mâncare populară foarte gustoasă. Liliana Fedeleș

Pași de preparare

  • Se taie carnea bucăți potrivite, se rumenește câteva minute pe toate părțile, se adaugă ceapa tocată mărunt și se continuă călirea încă 2-3 minute.

  • Se stinge cu 300 ml supă sau apă caldă, se adaugă castraveții tăiați bucăți și se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 30-35 de minute.

  • Când carnea și castraveții sunt bine pătrunși, se adaugă pulpa de roșii și amidonul amestecat cu vin și cu pasta de roșii, usturoiul feliat, foaia de dafin, lingurița de zahăr și verdeața tocată mărunt.

  • Se condimentează cu sare și piper, după gust, și se lasă să mai fiarbă încă 10 minute. Se servește caldă cu mămăliguță. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Mâncare de castraveți murați
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 300 g Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet Bonduelle
  • 2 cepe
  • 800 g carne de porc
  • 3-4 linguri ulei
  • 100 ml roșii in bulion
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 100 ml. vin alb sec
  • 1-2 linguri amidon
  • 3-4 căței usturoi
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1 praf piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se taie carnea bucăți potrivite, se rumenește câteva minute pe toate părțile, se adaugă ceapa tocată mărunt și se continuă călirea încă 2-3 minute.

  • Pasul 2

    Se stinge cu 300 ml supă sau apă caldă, se adaugă castraveții tăiați bucăți și se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 30-35 de minute.

  • Pasul 3

    Când carnea și castraveții sunt bine pătrunși, se adaugă pulpa de roșii și amidonul amestecat cu vin și cu pasta de roșii, usturoiul feliat, foaia de dafin, lingurița de zahăr și verdeața tocată mărunt.

  • Pasul 4

    Se condimentează cu sare și piper, după gust, și se lasă să mai fiarbă încă 10 minute. Se servește caldă cu mămăliguță. Poftă bună!