Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Lipie umplută cu linte, bucăți de feta și roșii

Un preparat perfect pentru un prânz sănătos sau o cină vegetariană ușoară

Pași de preparare

  • Tocăm ceapa și roșia în felii subțiri, iar usturoiul, ardeiul iute, pătrunjelul și roșiile deshidratate le tocăm mărunt.

  • Călim în puțin ulei de măsline la foc mediu ceapa roșie și usturoiul, apoi adăugăm ardeiul iute. Adăugăm stocul de legume, lintea roșie scursă în prealabil de zeamă, roșiile deshidratate, pătrunjelul și brânza feta sfărâmată. Stropim totul cu zeama de la o lămâie, asezonăm cu boia dulce și cimbrișor.

  • Lipiile le încălzim pe ambele părți într-o tigaie bine încinsă. Adăugăm, pe rând, ingredientele pe lipie: salata verde ruptă în bucăți mari, feliile de roșie, amestecul de linte și feta sfărâmată. Rulăm lipia și o închidem la un capăt. Așezăm pe farfurie sau platou, o decorăm cu salată creață, ardei iute, felii de roșii și cimbrișor.

Rețete care te-ar putea interesa

Lipie umplută cu linte, bucăți de feta și roșii
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) linte Bonduelle
  • 2 lipii medii
  • 10 roșii deshidratate
  • 1 roșie
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei iute roșu
  • 2-3 căței de usturoi
  • 150 g brânză feta
  • 50 ml stoc de legume
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 frunze salată verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1-2 crenguțe cimbrișor
  • 1 linguriță boia dulce
  • salată creață pentru decor
  • sare, piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tocăm ceapa și roșia în felii subțiri, iar usturoiul, ardeiul iute, pătrunjelul și roșiile deshidratate le tocăm mărunt.

  • Pasul 2

    Călim în puțin ulei de măsline la foc mediu ceapa roșie și usturoiul, apoi adăugăm ardeiul iute. Adăugăm stocul de legume, lintea roșie scursă în prealabil de zeamă, roșiile deshidratate, pătrunjelul și brânza feta sfărâmată. Stropim totul cu zeama de la o lămâie, asezonăm cu boia dulce și cimbrișor.

  • Pasul 3

    Lipiile le încălzim pe ambele părți într-o tigaie bine încinsă. Adăugăm, pe rând, ingredientele pe lipie: salata verde ruptă în bucăți mari, feliile de roșie, amestecul de linte și feta sfărâmată. Rulăm lipia și o închidem la un capăt. Așezăm pe farfurie sau platou, o decorăm cu salată creață, ardei iute, felii de roșii și cimbrișor.