Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Lipie cu porumb și dressing de smântână

O rețetă gustoasă.

Pași de preparare

  • Laptele în care s-a adăugat sarea se fierbe 3-4 min. amestecând mereu până se îngroașă. Se lasă la foc mic. Se adaugă mălaiul amestecând în continuu și se acoperă pentru a se umfla și a se răci.

  • Compoziția obținută se frământă cu ouăle și făina până se obține o cocă netedă, după care se adaugă porumbul împreună cu zeama din cutie.

  • Într-o tigaie de preferință din teflon se încing 2 linguri de ulei în care se pun cca. 2 linguri din coca cu porumb și se formează o foaie de mărimea unei palme de copil (să nu fie mai mare pentru că se poate rupe) cu partea de jos a unei linguri umezite. Se prăjește pe fiecare parte 3-4 min. până capătă o culoare frumoasă brun-aurie. Se scurge și se pune pe o farfurie. Se continuă până se prăjesc toate lipiile, punând mereu câte puțin ulei, dar pot fi prăjite și mai multe concomitent. Din această cantitate se obțin 8-10 bucăți.

  • Smântâna se sărează se condimentează cu pătrunjelul și arpagicul tăiate fin și se adaugă muștarul pentru gust. Acest sos se servește lângă lipiile cu porumb.

Rețete care te-ar putea interesa

Lipie cu porumb și dressing de smântână
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p>Pentru lipie:</p>
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-porumb">600 g Porumb dulce boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>1 usturoi</p>
  • <p>Praf de curry</p>
  • <p>150 g mălai</p>
  • <p>4 ouă</p>
  • <p>2 linguri făină</p>
  • <p>500 ml. lapte (jumătate sau chiar &icirc;ntreaga cantitate se poate &icirc;nlocui cu apă)</p>
  • <p>6 linguri ulei</p>
  • <p>Pentru dressing:</p>
  • <p>450 g sm&acirc;nt&acirc;nă</p>
  • <p>1 linguriță sare</p>
  • <p>1 linguriță piper negru măcinat</p>
  • <p>1 legătură pătrunjel</p>
  • <p>1/2 linguriță muștar</p>
  • <p>1 legătură arpagic</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Laptele în care s-a adăugat sarea se fierbe 3-4 min. amestecând mereu până se îngroașă. Se lasă la foc mic. Se adaugă mălaiul amestecând în continuu și se acoperă pentru a se umfla și a se răci.

  • Pasul 2

    Compoziția obținută se frământă cu ouăle și făina până se obține o cocă netedă, după care se adaugă porumbul împreună cu zeama din cutie.

  • Pasul 3

    Într-o tigaie de preferință din teflon se încing 2 linguri de ulei în care se pun cca. 2 linguri din coca cu porumb și se formează o foaie de mărimea unei palme de copil (să nu fie mai mare pentru că se poate rupe) cu partea de jos a unei linguri umezite. Se prăjește pe fiecare parte 3-4 min. până capătă o culoare frumoasă brun-aurie. Se scurge și se pune pe o farfurie. Se continuă până se prăjesc toate lipiile, punând mereu câte puțin ulei, dar pot fi prăjite și mai multe concomitent. Din această cantitate se obțin 8-10 bucăți.

  • Pasul 4

    Smântâna se sărează se condimentează cu pătrunjelul și arpagicul tăiate fin și se adaugă muștarul pentru gust. Acest sos se servește lângă lipiile cu porumb.