Pași de preparare
-
Laptele în care s-a adăugat sarea se fierbe 3-4 min. amestecând mereu până se îngroașă. Se lasă la foc mic. Se adaugă mălaiul amestecând în continuu și se acoperă pentru a se umfla și a se răci.
-
Compoziția obținută se frământă cu ouăle și făina până se obține o cocă netedă, după care se adaugă porumbul împreună cu zeama din cutie.
-
Într-o tigaie de preferință din teflon se încing 2 linguri de ulei în care se pun cca. 2 linguri din coca cu porumb și se formează o foaie de mărimea unei palme de copil (să nu fie mai mare pentru că se poate rupe) cu partea de jos a unei linguri umezite. Se prăjește pe fiecare parte 3-4 min. până capătă o culoare frumoasă brun-aurie. Se scurge și se pune pe o farfurie. Se continuă până se prăjesc toate lipiile, punând mereu câte puțin ulei, dar pot fi prăjite și mai multe concomitent. Din această cantitate se obțin 8-10 bucăți.
-
Smântâna se sărează se condimentează cu pătrunjelul și arpagicul tăiate fin și se adaugă muștarul pentru gust. Acest sos se servește lângă lipiile cu porumb.