Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Linte cu ciuperci

Linte cu ciuperci, o rețetă delicioasă și foarte sățioasă, numai bună pentru zilele de post. Cercel Mihaela

Pași de preparare

  • Tocăm ceapa julien, iar morcovul îl spălăm, îl curățăm și îl radem pe răzătoarea mare. Spălăm bine lintea roșie, o scurgem. Scurgem lintea din conservă, o clătim, apoi o scurgem din nou.

  • Punem ceapa și morcovul la călit într-o lingură de ulei de măsline. Când încep să se înmoaie, adăugăm usturoiul, îl lăsăm să își elibereze aroma, apoi stingem cu vinul călduț și supa de legume. Punem lintea roșie scursă, foaia de dafin, cimbrul, sarea și piperul și lăsăm să fiarbă 10 minute. Adăugăm și lintea din conservă și lăsăm să mai fiarbă până zeama scade suficient.

  • Între timp, curățăm ciupercile și le punem la călit în restul de ulei. Punem capacul 2-3 minute, apoi luăm capacul și le lăsăm să scadă, amestecând ocazional. Când este gata, presărăm sare, piper măcinat și mărarul tocat fin. Dăm jos.

  • Așezăm în farfurii mai întâi lintea, apoi punem ciupercile. Ornăm cu fire de mărar verde.

Rețete care te-ar putea interesa

Linte cu ciuperci
3 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Linte Bonduelle
  • 1 morcov
  • 100 g linte roșie, semințe uscate
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 400 g ciuperci proaspete
  • Sare
  • Piper mozaic
  • Mărar verde
  • Usturoi
  • 100 ml. vin alb
  • Cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml. supă de legume
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tocăm ceapa julien, iar morcovul îl spălăm, îl curățăm și îl radem pe răzătoarea mare. Spălăm bine lintea roșie, o scurgem. Scurgem lintea din conservă, o clătim, apoi o scurgem din nou.

  • Pasul 2

    Punem ceapa și morcovul la călit într-o lingură de ulei de măsline. Când încep să se înmoaie, adăugăm usturoiul, îl lăsăm să își elibereze aroma, apoi stingem cu vinul călduț și supa de legume. Punem lintea roșie scursă, foaia de dafin, cimbrul, sarea și piperul și lăsăm să fiarbă 10 minute. Adăugăm și lintea din conservă și lăsăm să mai fiarbă până zeama scade suficient.

  • Pasul 3

    Între timp, curățăm ciupercile și le punem la călit în restul de ulei. Punem capacul 2-3 minute, apoi luăm capacul și le lăsăm să scadă, amestecând ocazional. Când este gata, presărăm sare, piper măcinat și mărarul tocat fin. Dăm jos.

  • Pasul 4

    Așezăm în farfurii mai întâi lintea, apoi punem ciupercile. Ornăm cu fire de mărar verde.