Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Lecsó - tocană ungurească

Lecsó este o tocană de ardei cu roșii și ceapă, servită de obicei cu carne.

Pași de preparare

  • Se spală ardeii, se curăță de semințe și se taie în rondele, sau în felii. Peste roșii se varsă apă clocotită, se decojesc, și se taie mărunt. Se toacă ceapa.
  • Se încinge uleiul în tigaie și se călește ceapa, se adaugă ardeii, se pune apă peste legume și se fierbe la aburi 10 minute.
  • Se adaugă roșiile, se condimentează cu sare și boia de ardei după gust și se gătește la aburi încă 15 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Lecsó - tocană ungurească
3 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 kg ardei
  • 600 g roșii
  • 2 cepe medii
  • Ulei
  • Sare
  • Boia de ardei
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se spală ardeii, se curăță de semințe și se taie în rondele, sau în felii. Peste roșii se varsă apă clocotită, se decojesc, și se taie mărunt. Se toacă ceapa.

  • Pasul 2

    Se încinge uleiul în tigaie și se călește ceapa, se adaugă ardeii, se pune apă peste legume și se fierbe la aburi 10 minute.

  • Pasul 3

    Se adaugă roșiile, se condimentează cu sare și boia de ardei după gust și se gătește la aburi încă 15 minute.