1. >Rețete
  2. >Lasagna cu porumb

Lasagna cu porumb

Lasagna este recunoscută pentru a fi la fel de versatilă ca pastele: combinaţiile în care poate fi făcută sunt toate delicioase, nu extrem de dificil de executat şi pe placul întregii familii.
Mediu
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
5 linguri Porumb dulce boabe Bonduelle

5 linguri Fasole roşie boabe Bonduelle

200 g măsline feliate

1 ceapă roșie tocată

1 linguriță de cimbru sau oregano

1 linguriță praf de usturoi

2-3 felii de jalapeno tăiate mărunt

1 linguriță de chimen

2 cutii de roșii cubulețe

10 foi de lasagna (în funcție de diametrul tăvii)

100 g de cheddar (sau pecorino) ras

150 g cașcaval ras

Ceapă verde, iaurt grecesc, sos iute de roșii (pentru ornat)
Ingrediente pentru 4 persoane
5 linguri Porumb dulce boabe Bonduelle

5 linguri Fasole roşie boabe Bonduelle

200 g măsline feliate

1 ceapă roșie tocată

1 linguriță de cimbru sau oregano

1 linguriță praf de usturoi

2-3 felii de jalapeno tăiate mărunt

1 linguriță de chimen

2 cutii de roșii cubulețe

10 foi de lasagna (în funcție de diametrul tăvii)

100 g de cheddar (sau pecorino) ras

150 g cașcaval ras

Ceapă verde, iaurt grecesc, sos iute de roșii (pentru ornat)
  1. Pași 1
    Se încinge cuptorul la 180 de grade C.
  2. Pași 2
    Într-un bol punem porumbul, măslinele, ceapa și fasolea (dacă folosim). Se adaugă cimbrul, praful de usturoi, puțină sare și chimenul, și se amestecă.
  3. Pași 3
    Tapetăm fundul vasului pentru cuptor cu un strat subțire de roșii. Apoi, se așază foile de lasagna, rupând din ele astfel încât să acopere tot vasul. Deasupra foilor punem un sfert din amestecul de porumb, un strat de roșii și o parte din cantitatea de brânză rasă.
  4. Pași 4
    Se repetă fiecare strat încă de 2 ori. Ultimul strat ar trebui să fie de roșii.Se lasă la răcit 10 minute după care lasagna poate fi porționată. Se servește caldă, cu o lingură de iaurt grecesc, sos de roșii și cozi de ceapă verde și brânză. Se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă la cuptor timp de 35 de minute sau până când foile de lasagna se înmoaie. Se îndepărtează folia și se mai lasă încă 5 minute la cuptor până se topește brânza.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Ardei umpluți cu fasole roșie

    Ardeii umpluți sunt un preparat de bază în multe țări din sud-estul Europei. Acest fel de mâncare face parte din cultura și tradiția noastră, dar fiecare regiune are moduri diferite de a-l pregăti. Alege să-i surprinzi pe cei dragi cu o rețetă de ardei umpluți cu fasole roșie!

  • Orez în stil spaniol cu chorizo și pui

    Bucătăria mexicană, plină de culoare și savoare, vine acum și în casa ta prin intermediul mixului Sp...

  • Dorada cu creveți și garnitură de legume

    Pregătește în cel mai scurt timp posibil o cină delicioasă cu pește și fructe de mare, asezonată cu ...