Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Lasagna cu porumb

Lasagna este recunoscută pentru a fi la fel de versatilă ca pastele: combinaţiile în care poate fi făcută sunt toate delicioase, nu extrem de dificil de executat şi pe placul întregii familii.

Pași de preparare

  • Se încinge cuptorul la 180 de grade C.

  • Într-un bol punem porumbul, măslinele, ceapa și fasolea (dacă folosim). Se adaugă cimbrul, praful de usturoi, puțină sare și chimenul, și se amestecă.

  • Tapetăm fundul vasului pentru cuptor cu un strat subțire de roșii. Apoi, se așază foile de lasagna, rupând din ele astfel încât să acopere tot vasul. Deasupra foilor punem un sfert din amestecul de porumb, un strat de roșii și o parte din cantitatea de brânză rasă.

  • Se repetă fiecare strat încă de 2 ori. Ultimul strat ar trebui să fie de roșii.Se lasă la răcit 10 minute după care lasagna poate fi porționată. Se servește caldă, cu o lingură de iaurt grecesc, sos de roșii și cozi de ceapă verde și brânză. Se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă la cuptor timp de 35 de minute sau până când foile de lasagna se înmoaie. Se îndepărtează folia și se mai lasă încă 5 minute la cuptor până se topește brânza.

Rețete care te-ar putea interesa

Lasagna cu porumb
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 5 linguri Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 5 linguri Fasole roşie boabe Bonduelle
  • 200 g măsline feliate
  • 1 ceapă roșie tocată
  • 1 linguriță de cimbru sau oregano
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 2-3 felii de jalapeno tăiate mărunt
  • 1 linguriță de chimen
  • 2 cutii de roșii cubulețe
  • 10 foi de lasagna (în funcție de diametrul tăvii)
  • 100 g de cheddar (sau pecorino) ras
  • 150 g cașcaval ras
  • Ceapă verde, iaurt grecesc, sos iute de roșii (pentru ornat)
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se încinge cuptorul la 180 de grade C.

  • Pasul 2

    Într-un bol punem porumbul, măslinele, ceapa și fasolea (dacă folosim). Se adaugă cimbrul, praful de usturoi, puțină sare și chimenul, și se amestecă.

  • Pasul 3

    Tapetăm fundul vasului pentru cuptor cu un strat subțire de roșii. Apoi, se așază foile de lasagna, rupând din ele astfel încât să acopere tot vasul. Deasupra foilor punem un sfert din amestecul de porumb, un strat de roșii și o parte din cantitatea de brânză rasă.

  • Pasul 4

    Se repetă fiecare strat încă de 2 ori. Ultimul strat ar trebui să fie de roșii.Se lasă la răcit 10 minute după care lasagna poate fi porționată. Se servește caldă, cu o lingură de iaurt grecesc, sos de roșii și cozi de ceapă verde și brânză. Se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă la cuptor timp de 35 de minute sau până când foile de lasagna se înmoaie. Se îndepărtează folia și se mai lasă încă 5 minute la cuptor până se topește brânza.