Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Inimioară de Dragobete

Desert frumos, în care se combină brânza, dulceața morcovului și parfumul de rodie. Monica Negoiță

Pași de preparare

  • Ricotta se amestecă cu frișca lichidă și mierea. Se omogenizează bine.

  • Morcovii se scurg, se clătesc și se pasează cu blenderul. Se adaugă zahărul și se mai fierbe 5 minute.

  • Gelatina se amestecă într-un ibric cu 100 ml apă, se lasă să se hidrateze 10 minute, apoi se topește pe foc mic, dar fără să atingă temperatura de fierbere.

  • Din gelatină, cca 2/3 se amestecă cu ricotta, frișca și semințele de rodie, iar restul în jeleul de morcov.

  • Se udă formele ceramice (sau de silicon) cu apă și se toarnă 1/2 din compozița de brânză. Se dă la rece 10 minute să se întărească puțin, se adaugă morcovul. Se dă iar la rece pentru 10 minute, apoi se pune restul de cremă de brânză.

  • Se dă la rece minim o oră, se răstoarnă și se decorează cu fulgi de migdale și semințe de rodie.

Rețete care te-ar putea interesa

Inimioară de Dragobete
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/morcovi-tineri-extra-fini">1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle</a></p>
  • <p>200 g ricotta</p>
  • <p>100 g zahăr</p>
  • <p>1 plic gelatină</p>
  • <p>2 linguri miere</p>
  • <p>100 g frișcă</p>
  • <p>1 lingură migdale</p>
  • <p>4 linguri semințe rodie</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ricotta se amestecă cu frișca lichidă și mierea. Se omogenizează bine.

  • Pasul 2

    Morcovii se scurg, se clătesc și se pasează cu blenderul. Se adaugă zahărul și se mai fierbe 5 minute.

  • Pasul 3

    Gelatina se amestecă într-un ibric cu 100 ml apă, se lasă să se hidrateze 10 minute, apoi se topește pe foc mic, dar fără să atingă temperatura de fierbere.

  • Pasul 4

    Din gelatină, cca 2/3 se amestecă cu ricotta, frișca și semințele de rodie, iar restul în jeleul de morcov.

  • Pasul 5

    Se udă formele ceramice (sau de silicon) cu apă și se toarnă 1/2 din compozița de brânză. Se dă la rece 10 minute să se întărească puțin, se adaugă morcovul. Se dă iar la rece pentru 10 minute, apoi se pune restul de cremă de brânză.

  • Pasul 6

    Se dă la rece minim o oră, se răstoarnă și se decorează cu fulgi de migdale și semințe de rodie.