Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Iepure la cuptor pe pat de legume

Carnea de iepure este sănătoasă și nu conține colesterol. Sandru Elena

Pași de preparare

  • Iepurele spălat se pune într-o cratiță cu vinul, rozmarinul, maghiranul și piperul boabe și se lasă la frigider peste noapte. Se curăță cartofii și se taie în 4. Se așază în tavă și se pun ciupercile, ceapa tăiată și iepurele umplut cu cartofi și ceapă.

  • Se mai adaugă frunzele de dafin și uleiul. Se pune în cuptorul încins și se lasă să fiarbă. Spre final, când se vede carnea de iepure a fi făcută, se adaugă morcovii și mazărea, măslinele și bulionul.

  • Se mai lasă la cuptor circa 15 minute, la foc mediu. Spre final se adaugă și cățeii de usturoi. Când este făcut iepurele, se scoate din cuptor și se poate servi.

Rețete care te-ar putea interesa

Iepure la cuptor pe pat de legume
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-feliate-sterilizate">1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle</a></p>
  • <p>200 g Mazăre verde boabe dulce cu morcovi cuburi Bonduelle</p>
  • <p>3 cepe</p>
  • <p>5-7 căței usturoi</p>
  • <p>200 g măsline negre</p>
  • <p>10 cartofi de mărime medie</p>
  • <p>Piper boabe</p>
  • <p>Măghiran</p>
  • <p>Rozmarin</p>
  • <p>Frunze de dafin</p>
  • <p>50 ml. ulei</p>
  • <p>5-6 linguri bulion</p>
  • <p>1 pahar vin roșu</p>
  • <p>Sare</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Iepurele spălat se pune într-o cratiță cu vinul, rozmarinul, maghiranul și piperul boabe și se lasă la frigider peste noapte. Se curăță cartofii și se taie în 4. Se așază în tavă și se pun ciupercile, ceapa tăiată și iepurele umplut cu cartofi și ceapă.

  • Pasul 2

    Se mai adaugă frunzele de dafin și uleiul. Se pune în cuptorul încins și se lasă să fiarbă. Spre final, când se vede carnea de iepure a fi făcută, se adaugă morcovii și mazărea, măslinele și bulionul.

  • Pasul 3

    Se mai lasă la cuptor circa 15 minute, la foc mediu. Spre final se adaugă și cățeii de usturoi. Când este făcut iepurele, se scoate din cuptor și se poate servi.