Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Iepure la tavă

O delicatețe. Ioana Dorina Dascalu

Pași de preparare

  • Iepurele se porționează și se condimentează cu sare, piper, rozmarin și boia. Se lasă într-un castron cu condimentele, să intre în el. Între timp, tăiem legumele mărunt.
  • Ungem o tavă cu ulei, așezăm jumătate din legume tăiate în tavă, punem bucățile de iepure și acoperim cu jumătatea cealaltă de legume.
  • Deasupra turnăm vinul, sosul de roșii și usturoiul tăiat rondele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit, pentru 60 de minute.
  • Când este gata se scoate pe un platou și se servește fierbinte.

Rețete care te-ar putea interesa

Iepure la tavă
6 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Amestec de legume “4 anotimpuri” Bonduelle
  • 2 kg iepure de casă
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 1 țelină
  • 200 ml. suc de roșii
  • 150 ml. vin alb sec
  • 6 căței usturoi
  • 100 ml. ulei
  • Piper
  • Sare
  • Rozmarin
  • Boia dulce
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Iepurele se porționează și se condimentează cu sare, piper, rozmarin și boia. Se lasă într-un castron cu condimentele, să intre în el. Între timp, tăiem legumele mărunt.

  • Pasul 2

    Ungem o tavă cu ulei, așezăm jumătate din legume tăiate în tavă, punem bucățile de iepure și acoperim cu jumătatea cealaltă de legume.

  • Pasul 3

    Deasupra turnăm vinul, sosul de roșii și usturoiul tăiat rondele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit, pentru 60 de minute.

  • Pasul 4

    Când este gata se scoate pe un platou și se servește fierbinte.