Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Iepure la cuptor cu legume

Carnea de iepure este foarte sănătoasă și gustoasă. Ilie Șandru

Pași de preparare

 • Iepurele l-am pus la marinat de pe o zi pe alta, întorcându-l de pe o parte pe alta. Într-o oală, se pune iepurele, apoi vinul, foi de dafin, rozmarin, piper boabe, cimbru și puțină sare și il lăsăm la rece până a doua zi. Într-o tavă, se pune iepurele pe burtă, punem marinată și introducem tava la cuptor aproximativ 10-15 minute, la foc mic.

 • Cartofii curățați și tăiați în 4, ceapa tăiată juliene, morcovii rondele se pun în tavă, de jur împrejurul iepurelui. Untul lăsat la temperatura camerei, se freacă cu cimbru, rozmarinul și sarea, apoi ungem iepurele și îl dăm la cuptor, acoperindu-l cu folie de aluminiu. Lăsăm să se facă la foc potrivit.

 • Spre final se pune și fasolea păstăi și mai lăsăm la cuptor până când începe să se rumenească iepurele. Așezăm pe platou iepurele, apoi legumele și se poate servi cu vin roșu dulce.

Rețete care te-ar putea interesa

Iepure la cuptor cu legume
6 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Iepurele l-am pus la marinat de pe o zi pe alta, întorcându-l de pe o parte pe alta. Într-o oală, se pune iepurele, apoi vinul, foi de dafin, rozmarin, piper boabe, cimbru și puțină sare și il lăsăm la rece până a doua zi. Într-o tavă, se pune iepurele pe burtă, punem marinată și introducem tava la cuptor aproximativ 10-15 minute, la foc mic.

 • Pasul 2

  Cartofii curățați și tăiați în 4, ceapa tăiată juliene, morcovii rondele se pun în tavă, de jur împrejurul iepurelui. Untul lăsat la temperatura camerei, se freacă cu cimbru, rozmarinul și sarea, apoi ungem iepurele și îl dăm la cuptor, acoperindu-l cu folie de aluminiu. Lăsăm să se facă la foc potrivit.

 • Pasul 3

  Spre final se pune și fasolea păstăi și mai lăsăm la cuptor până când începe să se rumenească iepurele. Așezăm pe platou iepurele, apoi legumele și se poate servi cu vin roșu dulce.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.