Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Iahnie de fasole cu cârnați de casă

Tradițional românesc. Ilie Șandru

Pași de preparare

  • Toate legumele curățate se toacă și le punem într-un tuci la călit, adăugăm sare, piper și foi de dafin, lăsăm până începe să se rumenească puțin, iar apoi adăugăm fasolea boabe, trecută pe sub un jet de apă.

  • Adăugăm apă și punem un capac peste tuci, lăsăm să fiarbă și să scadă. Spre final se pune bulionul și ardeiul pastă, verdeață și se potrivește cu sare după gust. Cârnatul l-am avut la congelator rulat, asta datorită scobitorilor pe care le are în el.

  • Într-o tavă se pune o cană cu apă și cârnatul la cuptor și o foaie de dafin deasupra. Lăsăm să fiarbă bine până începe să se rumenească. Când este gata, se scoate și îl punem într-un castron, adăugăm iahnia de fasole, o foaie de dafin verde pentru ornament, scoatem murăturile țărănești și servim. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Iahnie de fasole cu cârnați de casă
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-fasole-alba-suc-propriu">1 conservă (400 g) Fasole albă boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>1 ceapă</p>
  • <p>1 morcov</p>
  • <p>1/2 păst&acirc;rnac</p>
  • <p>1 lingură cu bulion</p>
  • <p>2 linguri cu ulei</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Piper</p>
  • <p>Verdeață</p>
  • <p>Boia</p>
  • <p>1 c&acirc;rnat de casă</p>
  • <p>Ardei pastă</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Toate legumele curățate se toacă și le punem într-un tuci la călit, adăugăm sare, piper și foi de dafin, lăsăm până începe să se rumenească puțin, iar apoi adăugăm fasolea boabe, trecută pe sub un jet de apă.

  • Pasul 2

    Adăugăm apă și punem un capac peste tuci, lăsăm să fiarbă și să scadă. Spre final se pune bulionul și ardeiul pastă, verdeață și se potrivește cu sare după gust. Cârnatul l-am avut la congelator rulat, asta datorită scobitorilor pe care le are în el.

  • Pasul 3

    Într-o tavă se pune o cană cu apă și cârnatul la cuptor și o foaie de dafin deasupra. Lăsăm să fiarbă bine până începe să se rumenească. Când este gata, se scoate și îl punem într-un castron, adăugăm iahnia de fasole, o foaie de dafin verde pentru ornament, scoatem murăturile țărănești și servim. Poftă bună!