Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Iahnie de fasole cu ciolan

Un preparat tradițional foarte aromat

Pași de preparare

  • Fierbem ciolanul în apă sau stoc de legume. Pentru a folosi ulterior stocul rezultat în urma fierberii ciolanului, lăsăm timp de 1-2 ore.

  • Tăiem mărunt morcovii, țelina, păstârnacul, frunzele de țelină și ceapa. Le punem la sotat în tigaie cu puțin ulei, peste care punem firele de cimbru și asezonăm cu puțină sare.

  • Adăugăm ciolanul tăiat felii și lăsăm să mai fiarbă încă 10 - 15 minute. Când au fiert legumele adăugam fasolea în sos tomat Bretona și mai fierbem încă 4-5 minute.

  • Turnăm tot conținutul într-un vas de iena și mai introducem la cuptor timp de 10 minute la 180°C pentru a reduce din sos și a rumeni bine ciolanul.

Rețete care te-ar putea interesa

Iahnie de fasole cu ciolan
2 persoane peste 45 min Complex
INGREDIENTE
  • 2 conserve (860 g) fasole albă în sos tomat Bretona Bonduelle
  • 700 g ciolan semiafumat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 4 frunze țelină
  • 5 foi de dafin
  • 5 foi de dafin
  • 1 vârf de lingură semințe chimen
  • ulei
  • 1,5 l apă/stoc de legume
  • piper boabe
  • sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fierbem ciolanul în apă sau stoc de legume. Pentru a folosi ulterior stocul rezultat în urma fierberii ciolanului, lăsăm timp de 1-2 ore.

  • Pasul 2

    Tăiem mărunt morcovii, țelina, păstârnacul, frunzele de țelină și ceapa. Le punem la sotat în tigaie cu puțin ulei, peste care punem firele de cimbru și asezonăm cu puțină sare.

  • Pasul 3

    Adăugăm ciolanul tăiat felii și lăsăm să mai fiarbă încă 10 - 15 minute. Când au fiert legumele adăugam fasolea în sos tomat Bretona și mai fierbem încă 4-5 minute.

  • Pasul 4

    Turnăm tot conținutul într-un vas de iena și mai introducem la cuptor timp de 10 minute la 180°C pentru a reduce din sos și a rumeni bine ciolanul.