Pași de preparare
-
Tocăm mărunt ceapa roșie și pătrunjelul, tăiem în felii subțiri usturoiul, tulpina de țelină și ardeiul roșu în cubulețe, iar morcovul îl dăm prin răzătoare.
-
Cârnații proaspeți din carne de oaie sau porc îi rulăm pe un băț de frigăruie și îi punem pe o tavă, apoi îi introducem la cuptorul preîncălzit la temp de 180° timp de 10 min.
-
Încingem o tigaie cu puțin ulei și adăugăm pe rând ceapa, ardeiul, țelina și morcovul. Lăsăm să se călească bine, după care adăugăm stocul de legume.
-
După ce au fiert legumele, adăugăm fasolea scursă în prealabil de lichid. Lăsăm să dea în clocot 7-10 min și apoi adăugăm bulionul, cimbrișorul și foile de dafin, apoi condimentăm cu sare și piper. Fierbem încă 10 min.