Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Iahnie de fasole cu cârnați proaspeți

Un preparat popular românesc de Ziua Națională

Pași de preparare

  • Tocăm mărunt ceapa roșie și pătrunjelul, tăiem în felii subțiri usturoiul, tulpina de țelină și ardeiul roșu în cubulețe, iar morcovul îl dăm prin răzătoare.

  • Cârnații proaspeți din carne de oaie sau porc îi rulăm pe un băț de frigăruie și îi punem pe o tavă, apoi îi introducem la cuptorul preîncălzit la temp de 180° timp de 10 min.

  • Încingem o tigaie cu puțin ulei și adăugăm pe rând ceapa, ardeiul, țelina și morcovul. Lăsăm să se călească bine, după care adăugăm stocul de legume.

  • După ce au fiert legumele, adăugăm fasolea scursă în prealabil de lichid. Lăsăm să dea în clocot 7-10 min și apoi adăugăm bulionul, cimbrișorul și foile de dafin, apoi condimentăm cu sare și piper. Fierbem încă 10 min.

Rețete care te-ar putea interesa

Iahnie de fasole cu cârnați proaspeți
2 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 2 conserve (800 g) Fasole albă Bonduelle
  • 400 g cârnat proaspăt
  • 2 căni (500 g) stoc legume
  • 1 morcov
  • 2 cepe roșii
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 tijă tulpină țelină
  • 4 linguri bulion
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 căței usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 frunze foi de dafin
  • 3-4 crenguțe cimbrișor
  • piper boabe
  • sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tocăm mărunt ceapa roșie și pătrunjelul, tăiem în felii subțiri usturoiul, tulpina de țelină și ardeiul roșu în cubulețe, iar morcovul îl dăm prin răzătoare.

  • Pasul 2

    Cârnații proaspeți din carne de oaie sau porc îi rulăm pe un băț de frigăruie și îi punem pe o tavă, apoi îi introducem la cuptorul preîncălzit la temp de 180° timp de 10 min.

  • Pasul 3

    Încingem o tigaie cu puțin ulei și adăugăm pe rând ceapa, ardeiul, țelina și morcovul. Lăsăm să se călească bine, după care adăugăm stocul de legume.

  • Pasul 4

    După ce au fiert legumele, adăugăm fasolea scursă în prealabil de lichid. Lăsăm să dea în clocot 7-10 min și apoi adăugăm bulionul, cimbrișorul și foile de dafin, apoi condimentăm cu sare și piper. Fierbem încă 10 min.