Pași de preparare
-
Se curăță ceapa, se taie în sferturi, și se toacă foarte fin. Se curăță și se pisează usturoiul.
-
Se toacă mărunt tulpinele de pătrunjel și coriandru. Frunzele se pun peste usturoiul pisat și se amestecă împreună. Se pune deoparte puțin amestec pentru servire.
-
Se pune verdeața cu usturoiul într-un mojar, se adaugă sare și piper, se zdrobește până se omogenizează.
-
Se toacă nucile în mașina de tocat sau în blender, și se păstrează puțin pentru decor.
-
Fasolea se lasă într-o strecurătoare așezată pe un castron până când se scurge tot sosul, care se păstrează.
-
Se topește untul în tigaie, se adaugă ceapa și se călește până când devine transparentă, aproximativ 5 minute. Se adaugă hameli suneli, verdeața tocată și se mai călesc 2-3 minute.
-
Se adaugă verdeața cu usturoiul pisat cu ceapa călită, oțet și nuci, și 2-3 linguri de sos din conserva de fasole.
-
Se încorporează cu grijă fasolea ca să nu se zdrobească. Se presară amestecul de usturoi și verdeață.
-
Se lasă să stea timp de 20 – 30 minute, se decorează cu jumătăți de nuci și semințele de rodie. Este gata!