Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gustare festivă de fasole roșie

Acest minunat aperitiv rece decorează orice masă festivă! Se servește cu tortila sau pită proaspătă.

Pași de preparare

  • Se curăță ceapa, se taie în sferturi, și se toacă foarte fin. Se curăță și se pisează usturoiul.

  • Se toacă mărunt tulpinele de pătrunjel și coriandru. Frunzele se pun peste usturoiul pisat și se amestecă împreună. Se pune deoparte puțin amestec pentru servire.

  • Se pune verdeața cu usturoiul într-un mojar, se adaugă sare și piper, se zdrobește până se omogenizează.

  • Se toacă nucile în mașina de tocat sau în blender, și se păstrează puțin pentru decor.

  • Fasolea se lasă într-o strecurătoare așezată pe un castron până când se scurge tot sosul, care se păstrează.

  • Se topește untul în tigaie, se adaugă ceapa și se călește până când devine transparentă, aproximativ 5 minute. Se adaugă hameli suneli, verdeața tocată și se mai călesc 2-3 minute.

  • Se adaugă verdeața cu usturoiul pisat cu ceapa călită, oțet și nuci, și 2-3 linguri de sos din conserva de fasole.

  • Se încorporează cu grijă fasolea ca să nu se zdrobească. Se presară amestecul de usturoi și verdeață.

  • Se lasă să stea timp de 20 – 30 minute, se decorează cu jumătăți de nuci și semințele de rodie. Este gata!

Rețete care te-ar putea interesa

Gustare festivă de fasole roșie
8 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (800 g) Fasole roșie boabe Bonduelle
  • 2 buc. ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 100 g nuci
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură coriandru
  • 1 lingură oțet de vin
  • 4 linguri ulei de gătit
  • 1 mână de semințe de rodie
  • 1 linguriță hamei
  • Sare după gust
  • Piper după gust
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se curăță ceapa, se taie în sferturi, și se toacă foarte fin. Se curăță și se pisează usturoiul.

  • Pasul 2

    Se toacă mărunt tulpinele de pătrunjel și coriandru. Frunzele se pun peste usturoiul pisat și se amestecă împreună. Se pune deoparte puțin amestec pentru servire.

  • Pasul 3

    Se pune verdeața cu usturoiul într-un mojar, se adaugă sare și piper, se zdrobește până se omogenizează.

  • Pasul 4

    Se toacă nucile în mașina de tocat sau în blender, și se păstrează puțin pentru decor.

  • Pasul 5

    Fasolea se lasă într-o strecurătoare așezată pe un castron până când se scurge tot sosul, care se păstrează.

  • Pasul 6

    Se topește untul în tigaie, se adaugă ceapa și se călește până când devine transparentă, aproximativ 5 minute. Se adaugă hameli suneli, verdeața tocată și se mai călesc 2-3 minute.

  • Pasul 7

    Se adaugă verdeața cu usturoiul pisat cu ceapa călită, oțet și nuci, și 2-3 linguri de sos din conserva de fasole.

  • Pasul 8

    Se încorporează cu grijă fasolea ca să nu se zdrobească. Se presară amestecul de usturoi și verdeață.

  • Pasul 9

    Se lasă să stea timp de 20 – 30 minute, se decorează cu jumătăți de nuci și semințele de rodie. Este gata!