Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gratin de pește cu legume

Este o rețetă delicioasă, sănătoasă, pe placul întregii familii. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Stropești peștele cu zeama de lămâie și îl dai la frigider. Încingi într-o tigaie 30 g unt și călesti ardeiul tăiat cubulețe, apoi adaugi morcovul, broccoli și conopida. Sărezi și piperezi după gust.

  • Topești 20 g unt, presari făina, amestecând, și torni treptat smântână. Lași să se îngroașe sosul, apoi adaugi gălbenușurile, sucul de lămâie, sarea și piperul. Amesteci până se omogenizează compoziția.

  • Într-un vas termorezistent uns și tapetat cu pesmet, pui în straturi legumele și peștele, cu sos printre ele.

  • Presari cașcaval.

  • Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 170 de grade. Lași să se răcească puțin și servești.

Rețete care te-ar putea interesa

Gratin de pește cu legume
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/amestec-de-legume-royal-mix-vapeur">1 pungă (400 g) Amestec de legume Royal Mix Vapeur Bonduelle</a></p>
  • <p>2 buc. file de cod</p>
  • <p>1 ardei roșu</p>
  • <p>50 g unt</p>
  • <p>200 ml. sm&acirc;nt&acirc;nă</p>
  • <p>50 g cașcaval ras</p>
  • <p>4 gălbenușuri de ou</p>
  • <p>2 linguri pesmet</p>
  • <p>5 linguri făină de gr&acirc;u</p>
  • <p>1 linguriță sare alimentară</p>
  • <p>1 v&acirc;rf cuțit piper</p>
  • <p>1 lăm&acirc;ie</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Stropești peștele cu zeama de lămâie și îl dai la frigider. Încingi într-o tigaie 30 g unt și călesti ardeiul tăiat cubulețe, apoi adaugi morcovul, broccoli și conopida. Sărezi și piperezi după gust.

  • Pasul 2

    Topești 20 g unt, presari făina, amestecând, și torni treptat smântână. Lași să se îngroașe sosul, apoi adaugi gălbenușurile, sucul de lămâie, sarea și piperul. Amesteci până se omogenizează compoziția.

  • Pasul 3

    Într-un vas termorezistent uns și tapetat cu pesmet, pui în straturi legumele și peștele, cu sos printre ele.

  • Pasul 4

    Presari cașcaval.

  • Pasul 5

    Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 170 de grade. Lași să se răcească puțin și servești.