Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gratin de paste și legume cu brânză

Penne cu legume și brânză la cuptor. Cristina Mihaela Oprea

Pași de preparare

  • Încingeți cuptorul la 190 grade Celsius. Puneți pastele la fiert, în mai multă apă clocotind, cu puțină sare. Fierbeți-le timpul indicat de producător și, când sunt gata, scurgeți pastele de apă. Într-o tigaie, încingeți lingura de ulei și căliți un pic prazul. Puneți și fasolea împreună cu morcovul, ciupercile, vânăta și lăsați legumele să se înmoaie un pic.

  • Într-un vas de Jena potrivit ca mărime, puneți pastele scurse, legumele călite și ardeiul gras (curățat de semințe și cotor, spalat și tăiat bețigașe). Cu ajutorul a două furculițe, amestecați usor, astfel încât legumele să fie uniform distribuite. Într-un castron, bateți ouăle. Adaugați smântâna/ laptele, un pic de sare, piper și cimbrul uscat. Amestecați bine.

  • Turnați amestecul de ouă și smântână peste paste și legume. Radeți mărunt brânza Ceddar și amestecați-o cu mozzarella. Distribuiți uniform peste paste și legume. Râșniți un pic de piper deasupra și băgați în cuptorul încins. Lăsați 25-30 de minute, până când amestecul de smântână și ouă s-a legat cu legumele și pastele, iar brânza de deasupra s-a transformat într-o crustă. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Gratin de paste și legume cu brânză
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 150 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 100 g Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle
  • 100 g penne
  • 1 praz
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 1 vânătă
  • 200 ml. smântână pentru gătit
  • 120 g brânză Cedar
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Sare
  • 2 ouă
  • 50 g mozzarela
  • 50 g piper
  • 50 g cimbru uscat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Încingeți cuptorul la 190 grade Celsius. Puneți pastele la fiert, în mai multă apă clocotind, cu puțină sare. Fierbeți-le timpul indicat de producător și, când sunt gata, scurgeți pastele de apă. Într-o tigaie, încingeți lingura de ulei și căliți un pic prazul. Puneți și fasolea împreună cu morcovul, ciupercile, vânăta și lăsați legumele să se înmoaie un pic.

  • Pasul 2

    Într-un vas de Jena potrivit ca mărime, puneți pastele scurse, legumele călite și ardeiul gras (curățat de semințe și cotor, spalat și tăiat bețigașe). Cu ajutorul a două furculițe, amestecați usor, astfel încât legumele să fie uniform distribuite. Într-un castron, bateți ouăle. Adaugați smântâna/ laptele, un pic de sare, piper și cimbrul uscat. Amestecați bine.

  • Pasul 3

    Turnați amestecul de ouă și smântână peste paste și legume. Radeți mărunt brânza Ceddar și amestecați-o cu mozzarella. Distribuiți uniform peste paste și legume. Râșniți un pic de piper deasupra și băgați în cuptorul încins. Lăsați 25-30 de minute, până când amestecul de smântână și ouă s-a legat cu legumele și pastele, iar brânza de deasupra s-a transformat într-o crustă. Poftă bună!