Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gratin cu broccoli, praz și ciupercuțe

Un amestec delicios de praz, broccoli, șuncă, telemea și ciupercuțe! Irina Calistru

Pași de preparare

  • Prazul se curăță, se spală și se taie rondele. Șunca se taie cubulețe.

  • Se pune prazul câteva minute la călit în puțin unt. Se adaugă și cățeii de usturoi tocați mărunt și se condimentează cu sare și piper. Se scoate din tigaie și în locul lui se lasă câteva minute buchețelele de broccoli congelate, până încep să se înmoaie. Se adaugă sare.

  • Ciupercile se scurg de zeamă. Ouăle se bat bine cu un praf de sare, se adaugă smântâna, lingura de făină și pătrunjelul tocat mărunt.

  • Într-un vas tapetat cu unt se așază rondelele de praz.

  • Adăugăm un strat de șuncă, apoi buchețelele de broccoli.

  • Radem telemeaua peste broccoli.

  • Așezăm din loc în loc câte o ciupercuță.

  • Iar la sfârșit turnăm amestecul de ouă cu smântâna în strat uniform. Din loc în loc punem așchii din untul rămas. Cu o furculiță amestecăm ușor, astfel încât compoziția de ouă să se răspândească uniform. Dăm la cuptor pentru 50-60 minute.

  • După aproximativ 30 minute, scoatem tava de la cuptor și radem cașcavalul afumat pe deasupra, apoi dăm din nou la cuptor, până când cașcavalul începe să facă o crustă ușor închisă la culoare.

Rețete care te-ar putea interesa

Gratin cu broccoli, praz și ciupercuțe
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/broccoli-vapeur">1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle</a></p>
  • <p>1 borcan (280 g) Ciuperci &icirc;ntregi Bonduelle</p>
  • <p>1 fir praz</p>
  • <p>2 căței usturoi</p>
  • <p>350 g șuncă de curcan</p>
  • <p>150 g telemea</p>
  • <p>6 ouă</p>
  • <p>1 legătură de pătrunjel</p>
  • <p>100 g unt</p>
  • <p>1 lingură cu făină</p>
  • <p>1/2 linguriță cu sare</p>
  • <p>200 g cașcaval afumat</p>
  • <p>4 linguri cu sm&acirc;nt&acirc;nă</p>
  • <p>4 linguri cu piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Prazul se curăță, se spală și se taie rondele. Șunca se taie cubulețe.

  • Pasul 2

    Se pune prazul câteva minute la călit în puțin unt. Se adaugă și cățeii de usturoi tocați mărunt și se condimentează cu sare și piper. Se scoate din tigaie și în locul lui se lasă câteva minute buchețelele de broccoli congelate, până încep să se înmoaie. Se adaugă sare.

  • Pasul 3

    Ciupercile se scurg de zeamă. Ouăle se bat bine cu un praf de sare, se adaugă smântâna, lingura de făină și pătrunjelul tocat mărunt.

  • Pasul 4

    Într-un vas tapetat cu unt se așază rondelele de praz.

  • Pasul 5

    Adăugăm un strat de șuncă, apoi buchețelele de broccoli.

  • Pasul 6

    Radem telemeaua peste broccoli.

  • Pasul 7

    Așezăm din loc în loc câte o ciupercuță.

  • Pasul 8

    Iar la sfârșit turnăm amestecul de ouă cu smântâna în strat uniform. Din loc în loc punem așchii din untul rămas. Cu o furculiță amestecăm ușor, astfel încât compoziția de ouă să se răspândească uniform. Dăm la cuptor pentru 50-60 minute.

  • Pasul 9

    După aproximativ 30 minute, scoatem tava de la cuptor și radem cașcavalul afumat pe deasupra, apoi dăm din nou la cuptor, până când cașcavalul începe să facă o crustă ușor închisă la culoare.