Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gogonele murate umplute

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie. Ioana Dorina Dascălu

Pași de preparare

  • Se taie capacul gogonelelor, iar cu o linguriță se scoate miezul și se lasă la scurs cu gura în jos.
  • Mazărea și morcovul se pun la fiert separat, cu apă și puțină sare. După ce au fiert, se scurg de apă și se pasează la blendar. Se adaugă sare și piper după gust, iar în fiecare piure adaugi câte 50 g de cașcaval ras.
  • Cu piureurile obținute, se vor umple gogonelele. Jumătate cu piure de mazăre, jumătate cu piure de morcovi. Deasupra se adaugă cașcaval ras.
  • Se așează gogonelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 20 minute. Se servește cu șunculiță afumată, prăjită puțin pe ambele părți.
  • Poftă bună.

Rețete care te-ar putea interesa

Gogonele murate umplute
3 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 6 gogonele
  • 150 g cașcaval
  • 150 g șunculiță
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se taie capacul gogonelelor, iar cu o linguriță se scoate miezul și se lasă la scurs cu gura în jos.

  • Pasul 2

    Mazărea și morcovul se pun la fiert separat, cu apă și puțină sare. După ce au fiert, se scurg de apă și se pasează la blendar. Se adaugă sare și piper după gust, iar în fiecare piure adaugi câte 50 g de cașcaval ras.

  • Pasul 3

    Cu piureurile obținute, se vor umple gogonelele. Jumătate cu piure de mazăre, jumătate cu piure de morcovi. Deasupra se adaugă cașcaval ras.

  • Pasul 4

    Se așează gogonelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 20 minute. Se servește cu șunculiță afumată, prăjită puțin pe ambele părți.

  • Pasul 5

    Poftă bună.