Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gazpacho reinventat

Familia mea nu se dă în vânt după supa-cremă, mai ales dacă e rece. Le-am propus o supă-cremă caldă de roșii cu topping. Amalia Săsărman

Pași de preparare

  • Pentru supa-cremă: zarzavaturile (mai puțin morcovii) se fierb în apă cu sare.
  • Când sunt aproape gata, se adaugă morcovii scurși și se mai fierb 5 minute. Se strecoară de zeamă, se lasă ceapa de-o parte și restul de zarzavat se pasează cu blenderul. Se subțiază pasta obținută cu bulionul și supa de zarzavat.
  • Pentru topping: cubulețele de ardei și porumbul se călesc puțin (până când se înmoaie ardeiul) în tigaia wok. Se amestecă apoi cu pătrunjelul verde tocat, sucul de lămâie și piperul.
  • Supa se încălzește la foc mic și se servește imediat, alături de topping și, eventual, crutoane.

Rețete care te-ar putea interesa

Gazpacho reinventat
6 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 1 pungă (400 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 1/2 țelină
  • 1 cartof
  • 1 ceapă albă
  • 2000 ml. apă
  • 1 linguriță sare alimentară
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 linguri pătrunjel verde
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 vârf de cuțit piper alb
  • 500 ml. bulion
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru supa-cremă: zarzavaturile (mai puțin morcovii) se fierb în apă cu sare.

  • Pasul 2

    Când sunt aproape gata, se adaugă morcovii scurși și se mai fierb 5 minute. Se strecoară de zeamă, se lasă ceapa de-o parte și restul de zarzavat se pasează cu blenderul. Se subțiază pasta obținută cu bulionul și supa de zarzavat.

  • Pasul 3

    Pentru topping: cubulețele de ardei și porumbul se călesc puțin (până când se înmoaie ardeiul) în tigaia wok. Se amestecă apoi cu pătrunjelul verde tocat, sucul de lămâie și piperul.

  • Pasul 4

    Supa se încălzește la foc mic și se servește imediat, alături de topping și, eventual, crutoane.