Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Frittata cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Ionela Carmen Bota

Pași de preparare

  • Curățăm ceapa și o tăiem solzișori. Ardeiul se taie felii subțiri.
  • Ciupercile le tăiem felii (lăsăm 4-5 bucăți deoparte). Într-o tigaie, punem untul și uleiul la încins, după care adăugăm ceapa. Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm ardeiul; după 2-3 minute, adăugăm și ciupercile tăiate felii.
  • Mai călim 5 minute, după care dăm tigaia la o parte pentru a se răci legumele.
  • Ungem o formă termorezistentă cu unt, punem ciupercile, peste ele turnăm cele două ouă bătute cu iaurt, sare și piper. Deasupra punem cașcaval ras, ornăm cu felii de roșii și jumătăți de ciuperci (cele lăsate deoparte); se presară pătrunjel verde și se dă la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. După ce s-a copt, se stropește cu ulei cu aromă de trufe.

Rețete care te-ar putea interesa

Frittata cu ciuperci
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 150 g Ciuperci întregi Bonduelle
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 ardei roșu
  • 1 lingură iaurt gras 10%
  • 20 g unt
  • 1 lingură ulei
  • 100 g cașcaval
  • 1 roșie
  • Sare
  • Pătrunjel verde
  • 1 lingură ulei cu aromă de trufe
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Curățăm ceapa și o tăiem solzișori. Ardeiul se taie felii subțiri.

  • Pasul 2

    Ciupercile le tăiem felii (lăsăm 4-5 bucăți deoparte). Într-o tigaie, punem untul și uleiul la încins, după care adăugăm ceapa. Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm ardeiul; după 2-3 minute, adăugăm și ciupercile tăiate felii.

  • Pasul 3

    Mai călim 5 minute, după care dăm tigaia la o parte pentru a se răci legumele.

  • Pasul 4

    Ungem o formă termorezistentă cu unt, punem ciupercile, peste ele turnăm cele două ouă bătute cu iaurt, sare și piper. Deasupra punem cașcaval ras, ornăm cu felii de roșii și jumătăți de ciuperci (cele lăsate deoparte); se presară pătrunjel verde și se dă la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. După ce s-a copt, se stropește cu ulei cu aromă de trufe.