Pași de preparare
-
Drojdia se amestecă cu zahărul peste care se pun 3 linguri de apă călduță și o lingură de făină. Se lasă 10 minute să crească. Restul de făină se pune într-un bol, peste care se pune restul de apă și drojdia crescută și se frământă.
-
Se pune și uleiul de măsline și se frământă un aluat care se lasă la crescut 30 de minute. Se scurge fasolea din conservă.
-
Pe o planșetă pudrată cu făină, aluatul crescut se mai frământă cu jumătate din cantitatea de fasole scursă, apoi se împarte în două și se mai lasă 5 minute să se odihnească.
-
Din fiecare bucată se întinde pe planșetă două dreptunghiuri de 25/15 cm. Se pun într-o tavă în care am pus hârtie de copt, apoi se crestează pe diagonală și se pune restul de fasole rămasă, măsline tăiate rondele, rozmarin tocat și roșiile cherry tăiate felii.
-
Se dau la copt în cuptorul deja încins, cca 20 de minute, până se rumenesc frumos.