1. >Rețete
  2. >Fougase cu fasole roșie

Fougase cu fasole roșie

Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
2 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (200 g) Fasole roşie boabe Bonduelle

4 roșii cherry

500 g făină

300 ml. apă călduță

20 g drojdie

20 ml. ulei de măsline

1 linguriță zahăr

1 praf sare

100 g măsline

10 g rozmarin
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (200 g) Fasole roşie boabe Bonduelle

4 roșii cherry

500 g făină

300 ml. apă călduță

20 g drojdie

20 ml. ulei de măsline

1 linguriță zahăr

1 praf sare

100 g măsline

10 g rozmarin
  1. Pași 1
    Drojdia se amestecă cu zahărul peste care se pun 3 linguri de apă călduță și o lingură de făină. Se lasă 10 minute să crească. Restul de făină se pune într-un bol, peste care se pune restul de apă și drojdia crescută și se frământă.
  2. Pași 2
    Se pune și uleiul de măsline și se frământă un aluat care se lasă la crescut 30 de minute. Se scurge fasolea din conservă.
  3. Pași 3
    Pe o planșetă pudrată cu făină, aluatul crescut se mai frământă cu jumătate din cantitatea de fasole scursă, apoi se împarte în două și se mai lasă 5 minute să se odihnească.
  4. Pași 4
    Din fiecare bucată se întinde pe planșetă două dreptunghiuri de 25/15 cm. Se pun întro tavă în care am pus hârtie de copt, apoi se crestează pe diagonală și se pune restul de fasole rămasă, măsline tăiate rondele, rozmarin tocat și roșiile cherry tăiate felii.
  5. Pași 5
    Se dau la copt în cuptorul deja încins, cca 20 de minute, până se rumenesc frumos.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Bruschete cu ton, porumb și fasole roșie

    O gustare delicioasă care transformă orice masă într-o ocazie specială.

  • Salată cu pui, porumb și fasole roșie

    O salată delicioasă de vară!

  • Cartofi copți cu cremă de avocado și fas...

    Încântă-i pe oaspeți cu un preparat minunat, ușor de făcut și sănătos!