Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Fougase cu fasole roșie

Fourgase este un fel de pâine. Tudor Comănici

Pași de preparare

  • Drojdia se amestecă cu zahărul peste care se pun 3 linguri de apă călduță și o lingură de făină. Se lasă 10 minute să crească. Restul de făină se pune într-un bol, peste care se pune restul de apă și drojdia crescută și se frământă.
  • Se pune și uleiul de măsline și se frământă un aluat care se lasă la crescut 30 de minute. Se scurge fasolea din conservă.
  • Pe o planșetă pudrată cu făină, aluatul crescut se mai frământă cu jumătate din cantitatea de fasole scursă, apoi se împarte în două și se mai lasă 5 minute să se odihnească.
  • Din fiecare bucată se întinde pe planșetă două dreptunghiuri de 25/15 cm. Se pun într-o tavă în care am pus hârtie de copt, apoi se crestează pe diagonală și se pune restul de fasole rămasă, măsline tăiate rondele, rozmarin tocat și roșiile cherry tăiate felii.
  • Se dau la copt în cuptorul deja încins, cca 20 de minute, până se rumenesc frumos.

Rețete care te-ar putea interesa

Fougase cu fasole roșie
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (200 g) Fasole roşie boabe Bonduelle
  • 4 roșii cherry
  • 500 g făină
  • 300 ml. apă călduță
  • 20 g drojdie
  • 20 ml. ulei de măsline
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 praf sare
  • 100 g măsline
  • 10 g rozmarin
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Drojdia se amestecă cu zahărul peste care se pun 3 linguri de apă călduță și o lingură de făină. Se lasă 10 minute să crească. Restul de făină se pune într-un bol, peste care se pune restul de apă și drojdia crescută și se frământă.

  • Pasul 2

    Se pune și uleiul de măsline și se frământă un aluat care se lasă la crescut 30 de minute. Se scurge fasolea din conservă.

  • Pasul 3

    Pe o planșetă pudrată cu făină, aluatul crescut se mai frământă cu jumătate din cantitatea de fasole scursă, apoi se împarte în două și se mai lasă 5 minute să se odihnească.

  • Pasul 4

    Din fiecare bucată se întinde pe planșetă două dreptunghiuri de 25/15 cm. Se pun într-o tavă în care am pus hârtie de copt, apoi se crestează pe diagonală și se pune restul de fasole rămasă, măsline tăiate rondele, rozmarin tocat și roșiile cherry tăiate felii.

  • Pasul 5

    Se dau la copt în cuptorul deja încins, cca 20 de minute, până se rumenesc frumos.