Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Foietaj cu brânză și mazăre

Brioșe delicioase din foietaj și umplutură de mazăre și brânză. Fie că sunt servite simplu, sau ca garnitură, acestea îmbogățesc platoul

Pași de preparare

  • Foietajul se lasă în frigider cu o seară înainte de a fi folosit. Se dezgheață lent și a doua zi se poate modela ușor. Întindem foaia pe blat și tăiem pătrate de 10 cm lungime și 10 cm lățime.

  • Ungem forma de brioșe cu unt topit și așezăm fiecare bucată de foietaj în formă. Umplem cu amestecul rezultat din 2 ouă bătute, brânza de vacă, smântâna dulce, șunca tăiată Julien, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt, cașcavalul ras, mazărea scursă de lichid, cimbrișor, ierburi aromatice, sare și piper.

  • Dăm brioșele aperitiv la cuptorul încins la 180°C pentru 30 de minute sau până se rumenesc.

Rețete care te-ar putea interesa

Foietaj cu brânză și mazăre
3 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-mazare-verde" target="_blank" rel="noopener">1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle</a></p>
  • <p>1 foaie aluat foietaj</p>
  • <p>4 felii șuncă Praga</p>
  • <p>2 ouă</p>
  • <p>250 g br&acirc;nză de vacă</p>
  • <p>2 linguri sm&acirc;nt&acirc;nă dulce</p>
  • <p>50 g cașcaval</p>
  • <p>50 g unt</p>
  • <p>1 ciorchine roșii cherry</p>
  • <p>3 căței de usturoi</p>
  • <p>1 legătură pătrunjel</p>
  • <p>4 fire cimbru</p>
  • <p>1 praf ierburi aromatice</p>
  • <p>sare, piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Foietajul se lasă în frigider cu o seară înainte de a fi folosit. Se dezgheață lent și a doua zi se poate modela ușor. Întindem foaia pe blat și tăiem pătrate de 10 cm lungime și 10 cm lățime.

  • Pasul 2

    Ungem forma de brioșe cu unt topit și așezăm fiecare bucată de foietaj în formă. Umplem cu amestecul rezultat din 2 ouă bătute, brânza de vacă, smântâna dulce, șunca tăiată Julien, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt, cașcavalul ras, mazărea scursă de lichid, cimbrișor, ierburi aromatice, sare și piper.

  • Pasul 3

    Dăm brioșele aperitiv la cuptorul încins la 180°C pentru 30 de minute sau până se rumenesc.