Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Focaccia cu porumb dulce

Focaccia este o pâine de casă, tradiţional italiană, foarte asemănătoare ca textură şi mod de preparare cu aluatul de pizza, însa are ca topping diverse ierburi aromatice şi poate avea tot felul de umpluturi.

Pași de preparare

  • Amestecăm apa cu zahărul, sarea și drojdia și lăsăm amestecul să se odihnească 10 minute, ca să se activeze drojdia.

  • Punem făina Într-un bol încăpător și o frământăm împreună cu drojdia și uleiul de măsline până avem un aluat omogen.

  • Mutăm aluatul pe masă tapetată cu făină și frământăm încă 5 minute, până avem un aluat elastic, care nu se lipețte de mână.

  • Punem aluatul într-un bol curat, uns cu puțin ulei de măsline, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la dospit o oră.Cât aluatul stă la dospit, noi rumenim bucățelele de pancetta Într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsime, până sunt crocante, apoi le scoatem pe hârtie de bucătărie pentru a îndepărta grăsimea în exces.

  • După o oră, sau când îți dublează volumul, scoatem aluatul din bol, îl frământăm puțin pentru a scoate aerul, apoi îl rulăm într-o bilă, îl turtim cu degetele sau sucitorul și punem în mijloc umplutura: 200 gr porumb dulce Bonduelle Gold și pancetta prăjită, apoi închidem aluatul exact ca la pizza calzone și apăsăm ușor cu degetele pentru a scoate aerul rămas în interior, dar și pentru a incorpora uniform umplutura în aluat.

  • Facem din nou o bilă din aluat și îl apăsăm cu degetele astfel încât să se potrivească perfect într-o tavă rotundă, cu diametrul de 20 cm, pe care o ungem în prealabil cu unt și o tapetăm cu făină. Lăsăm la dospit alte 30 min.

  • După cele 30 min, facem găuri cu degetul în aluat, din loc în loc, apoi îl acoperim cu prosopul și îl lăsăm la dospit alte 30 min.

  • La final, nu ne rămâne decât să stropim aluatul cu ulei de măsline, să asezonăm cu sare de mare, puțin piper și ierburile aromatice, apoi să dăm tava la cuptorul încins la 180°C și să coacem focaccia 20-25 minute.

  • Focaccia trebuie să se răcească bine, bine înainte de servire și ține 2-3 zile dacă e învelită în folie de plastic și păstrată într-un loc întunecat și răcoros...deși...sinceră să fiu...m-as mira foarte tare să apuce 2-3 zile la cât e de bună. Să vă fie de bine!

Rețete care te-ar putea interesa

Focaccia cu porumb dulce
4 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-porumb">200 g Porumb dulce boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>200 ml. apă călduță</p>
  • <p>1 lingură cu ulei de măsline</p>
  • <p>1 linguriță cu zahăr</p>
  • <p>1 linguriță cu drojdie uscată</p>
  • <p>1/2 jumătate de linguriță sare</p>
  • <p>350 g făină</p>
  • <p>200 g cubulețe pancetta sau bacon</p>
  • <p>1 linguriță sare de mare grunjoasă</p>
  • <p>1 linguriță busuioc</p>
  • <p>1 linguriță oregano</p>
  • <p>1 linguriță cimbru</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Amestecăm apa cu zahărul, sarea și drojdia și lăsăm amestecul să se odihnească 10 minute, ca să se activeze drojdia.

  • Pasul 2

    Punem făina Într-un bol încăpător și o frământăm împreună cu drojdia și uleiul de măsline până avem un aluat omogen.

  • Pasul 3

    Mutăm aluatul pe masă tapetată cu făină și frământăm încă 5 minute, până avem un aluat elastic, care nu se lipețte de mână.

  • Pasul 4

    Punem aluatul într-un bol curat, uns cu puțin ulei de măsline, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la dospit o oră.Cât aluatul stă la dospit, noi rumenim bucățelele de pancetta Într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsime, până sunt crocante, apoi le scoatem pe hârtie de bucătărie pentru a îndepărta grăsimea în exces.

  • Pasul 5

    După o oră, sau când îți dublează volumul, scoatem aluatul din bol, îl frământăm puțin pentru a scoate aerul, apoi îl rulăm într-o bilă, îl turtim cu degetele sau sucitorul și punem în mijloc umplutura: 200 gr porumb dulce Bonduelle Gold și pancetta prăjită, apoi închidem aluatul exact ca la pizza calzone și apăsăm ușor cu degetele pentru a scoate aerul rămas în interior, dar și pentru a incorpora uniform umplutura în aluat.

  • Pasul 6

    Facem din nou o bilă din aluat și îl apăsăm cu degetele astfel încât să se potrivească perfect într-o tavă rotundă, cu diametrul de 20 cm, pe care o ungem în prealabil cu unt și o tapetăm cu făină. Lăsăm la dospit alte 30 min.

  • Pasul 7

    După cele 30 min, facem găuri cu degetul în aluat, din loc în loc, apoi îl acoperim cu prosopul și îl lăsăm la dospit alte 30 min.

  • Pasul 8

    La final, nu ne rămâne decât să stropim aluatul cu ulei de măsline, să asezonăm cu sare de mare, puțin piper și ierburile aromatice, apoi să dăm tava la cuptorul încins la 180°C și să coacem focaccia 20-25 minute.

  • Pasul 9

    Focaccia trebuie să se răcească bine, bine înainte de servire și ține 2-3 zile dacă e învelită în folie de plastic și păstrată într-un loc întunecat și răcoros...deși...sinceră să fiu...m-as mira foarte tare să apuce 2-3 zile la cât e de bună. Să vă fie de bine!