Pași de preparare
-
Amestecăm apa cu zahărul, sarea și drojdia și lăsăm amestecul să se odihnească 10 minute, ca să se activeze drojdia.
-
Punem făina Într-un bol încăpător și o frământăm împreună cu drojdia și uleiul de măsline până avem un aluat omogen.
-
Mutăm aluatul pe masă tapetată cu făină și frământăm încă 5 minute, până avem un aluat elastic, care nu se lipețte de mână.
-
Punem aluatul într-un bol curat, uns cu puțin ulei de măsline, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la dospit o oră.Cât aluatul stă la dospit, noi rumenim bucățelele de pancetta Într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsime, până sunt crocante, apoi le scoatem pe hârtie de bucătărie pentru a îndepărta grăsimea în exces.
-
După o oră, sau când îți dublează volumul, scoatem aluatul din bol, îl frământăm puțin pentru a scoate aerul, apoi îl rulăm într-o bilă, îl turtim cu degetele sau sucitorul și punem în mijloc umplutura: 200 gr porumb dulce Bonduelle Gold și pancetta prăjită, apoi închidem aluatul exact ca la pizza calzone și apăsăm ușor cu degetele pentru a scoate aerul rămas în interior, dar și pentru a incorpora uniform umplutura în aluat.
-
Facem din nou o bilă din aluat și îl apăsăm cu degetele astfel încât să se potrivească perfect într-o tavă rotundă, cu diametrul de 20 cm, pe care o ungem în prealabil cu unt și o tapetăm cu făină. Lăsăm la dospit alte 30 min.
-
După cele 30 min, facem găuri cu degetul în aluat, din loc în loc, apoi îl acoperim cu prosopul și îl lăsăm la dospit alte 30 min.
-
La final, nu ne rămâne decât să stropim aluatul cu ulei de măsline, să asezonăm cu sare de mare, puțin piper și ierburile aromatice, apoi să dăm tava la cuptorul încins la 180°C și să coacem focaccia 20-25 minute.
-
Focaccia trebuie să se răcească bine, bine înainte de servire și ține 2-3 zile dacă e învelită în folie de plastic și păstrată într-un loc întunecat și răcoros...deși...sinceră să fiu...m-as mira foarte tare să apuce 2-3 zile la cât e de bună. Să vă fie de bine!