Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Fleică de porc cu mazăre dulce și morcovi cuburi Bonduelle, cu sos tomat românesc

Un fel de mâmcare simplu și savuros. Ștefan Dumitrescu

Pași de preparare

  • Se curăță usturoiul și ceapa, se spală. Se spală fleica de porc, se usucă cu un prosop de hârtie, se unge cu ulei, sare, piper, boia, cimbru.
  • Se masează bine cu condimentele acestea, să intre în carne, și se pune la cuptor, la 180 grade, 2 ore. Între timp, pregătim sosul tomat: tăiem ceapa fin, usturoiul la fel, le călim în ulei 1-2 minute, apoi adăugăm roșiile, puțină apă, sare, piper, zahăr, cimbru. Lăsăm la fiert 20 minute, la foc moderat. Fierbem cuburile Bonduelle de morcovi cu mazăre, în apa cu sare, 3-4 minute, apoi le scurgem. Gata!
  • Mai rămâne să montăm preparatul pe farfurie, după inspirația de moment: tăiem fleica în trei, legumele lângă, sosul, frunzele de salată de primăvară, e gata! Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Fleică de porc cu mazăre dulce și morcovi cuburi Bonduelle, cu sos tomat românesc
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 100 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 3 g sare
  • 3 g piper negru măcinat
  • 1 g boia dulce
  • 1 crenguță de cimbru proaspăt
  • 1 g zahăr tos
  • 1 cățel de usturoi
  • 30 g ceapă albă
  • 2-3 fire de pătrunjel
  • 200 g roșii cuburi in bulion
  • 200 g fleică de porc
  • 5-6 frunze salată de primăvară
  • 50 ml. ulei de floarea soarelui
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se curăță usturoiul și ceapa, se spală. Se spală fleica de porc, se usucă cu un prosop de hârtie, se unge cu ulei, sare, piper, boia, cimbru.

  • Pasul 2

    Se masează bine cu condimentele acestea, să intre în carne, și se pune la cuptor, la 180 grade, 2 ore. Între timp, pregătim sosul tomat: tăiem ceapa fin, usturoiul la fel, le călim în ulei 1-2 minute, apoi adăugăm roșiile, puțină apă, sare, piper, zahăr, cimbru. Lăsăm la fiert 20 minute, la foc moderat. Fierbem cuburile Bonduelle de morcovi cu mazăre, în apa cu sare, 3-4 minute, apoi le scurgem. Gata!

  • Pasul 3

    Mai rămâne să montăm preparatul pe farfurie, după inspirația de moment: tăiem fleica în trei, legumele lângă, sosul, frunzele de salată de primăvară, e gata! Poftă bună!