1. >Rețete
  2. >Ficăței de pui cu ciuperci și piure de cartofi

Ficăței de pui cu ciuperci și piure de cartofi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă!
Ușor
4 persoane
35 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle

2 cepe

1 vârf cuțit piper

sare murături

300 g ficăței pui

3 linguri pastă ardei

2 morcovi

3 foi dafin

2 linguri ulei

1 legătură pătrunjel

1 kg cartofi

100 g unt

1 ceașcă lapte
Ingrediente pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle

2 cepe

1 vârf cuțit piper

sare murături

300 g ficăței pui

3 linguri pastă ardei

2 morcovi

3 foi dafin

2 linguri ulei

1 legătură pătrunjel

1 kg cartofi

100 g unt

1 ceașcă lapte
  1. Pași 1
    Curățăm cartofii și îi punem la fiert cu puțină sare.
  2. Pași 2
    Între timp, pregătim ficățeii. Ceapa și morcovii dați prin răzătoare fină le punem la călit cu uleiul, adăugăm ficățeii, ciupercuțele întregi, sare, foi de dafin și un vârf cuțit piper. Acoperim cu apă și punem capacul, lăsând să fiarbă la foc mic.
  3. Pași 3
    Spre final, când vedem că începe să se facă, adăugăm pasta de ardei și pătrunjelul tocat. Când cartofii sunt fierți, îi strecurăm printr-o strecurătoare, apoi, cu ajutorul ustensilei pentru pasat facem piureul. Adăugăm untul și laptele, frecându-le bine pentru a ieși mai pufos. Pe un platou, folosind o formă rotundă, punem piureul, iar cu ajutorul pistolului de ornat m-am jucat puțin.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Supă vegană

    O supă vegană ușor de gătit și delicioasă!

  • Mix gratinat de broccoli, morcovi și con...

    Legumele gratinate sunt minunate pentru o cină ușoară!

  • Salată de mazăre cu cartofi de primăvară

    O alegere apetisantă și sățioasă, ce poate fi consumată ca o gustare sau ca și garnitură.