Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ficăței de pui cu ciuperci și piure de cartofi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Stoica Adina

Pași de preparare

  • Curățăm cartofii și îi punem la fiert cu puțină sare.

  • Între timp, pregătim ficățeii. Ceapa și morcovii dați prin răzătoare fină le punem la călit cu uleiul, adăugăm ficățeii, ciupercuțele întregi, sare, foi de dafin și un vârf cuțit piper. Acoperim cu apă și punem capacul, lăsând să fiarbă la foc mic.

  • Spre final, când vedem că începe să se facă, adăugăm pasta de ardei și pătrunjelul tocat. Când cartofii sunt fierți, îi strecurăm printr-o strecurătoare, apoi, cu ajutorul ustensilei pentru pasat facem piureul. Adăugăm untul și laptele, frecându-le bine pentru a ieși mai pufos. Pe un platou, folosind o formă rotundă, punem piureul, iar cu ajutorul pistolului de ornat m-am jucat puțin.

Rețete care te-ar putea interesa

Ficăței de pui cu ciuperci și piure de cartofi
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-intregi-sterilizate">1 borcan (280 g) Ciuperci &icirc;ntregi Bonduelle</a></p>
  • <p>2 cepe</p>
  • <p>1 v&acirc;rf cuțit piper</p>
  • <p>sare murături</p>
  • <p>300 g ficăței pui</p>
  • <p>3 linguri pastă ardei</p>
  • <p>2 morcovi</p>
  • <p>3 foi dafin</p>
  • <p>2 linguri ulei</p>
  • <p>1 legătură pătrunjel</p>
  • <p>1 kg cartofi</p>
  • <p>100 g unt</p>
  • <p>1 ceașcă lapte</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Curățăm cartofii și îi punem la fiert cu puțină sare.

  • Pasul 2

    Între timp, pregătim ficățeii. Ceapa și morcovii dați prin răzătoare fină le punem la călit cu uleiul, adăugăm ficățeii, ciupercuțele întregi, sare, foi de dafin și un vârf cuțit piper. Acoperim cu apă și punem capacul, lăsând să fiarbă la foc mic.

  • Pasul 3

    Spre final, când vedem că începe să se facă, adăugăm pasta de ardei și pătrunjelul tocat. Când cartofii sunt fierți, îi strecurăm printr-o strecurătoare, apoi, cu ajutorul ustensilei pentru pasat facem piureul. Adăugăm untul și laptele, frecându-le bine pentru a ieși mai pufos. Pe un platou, folosind o formă rotundă, punem piureul, iar cu ajutorul pistolului de ornat m-am jucat puțin.