Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ficat umplut cu broccoli

Ficatul umplut este sănătos și foarte gustos. Alexandra Ichim

Pași de preparare

 • Se spală ficatul și se lasă în farfurie. Se pregătesc ingredientele, iar pâinea se pune la înmuiat.

 • Broccoli împreună cu ceapă, se călesc în uleiul de măsline. Se pregătește umplutura în care se adaugă miezul de chiflă înmuiat în lapte dulce. În amestec se adaugă verdeață tocată fin, sare, un ou și o ceapă cu broccoli, călite. Se omogenizează amestecul cu o lingură de lemn, apoi se umple ficatul. Se șterge bucată de ficat cu un prosop curat, se taie pe lung în două părți egale, se pune umplutura și se coase la loc.

 • Astfel pregătit, ficatul se pune într-o tavă de friptură cu o ceașcă de apă caldă, ulei, sare, o foaie de dafin, o ceapă tăiată în patru și cimbru. Ficatul se acoperă cu șunca tăiată fâșii subțiri, se adaugă un pahar de vin alb și se introduce tava în cuptorul cald. Peste o oră se întoarce ficatul și se continuă frigerea până când este gata. Se scoate pe un platou, se înlătură ața, se taie felii groase. Adăugăm și o garnitură la ficatul umplut.

Rețete care te-ar putea interesa

Ficat umplut cu broccoli
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Se spală ficatul și se lasă în farfurie. Se pregătesc ingredientele, iar pâinea se pune la înmuiat.

 • Pasul 2

  Broccoli împreună cu ceapă, se călesc în uleiul de măsline. Se pregătește umplutura în care se adaugă miezul de chiflă înmuiat în lapte dulce. În amestec se adaugă verdeață tocată fin, sare, un ou și o ceapă cu broccoli, călite. Se omogenizează amestecul cu o lingură de lemn, apoi se umple ficatul. Se șterge bucată de ficat cu un prosop curat, se taie pe lung în două părți egale, se pune umplutura și se coase la loc.

 • Pasul 3

  Astfel pregătit, ficatul se pune într-o tavă de friptură cu o ceașcă de apă caldă, ulei, sare, o foaie de dafin, o ceapă tăiată în patru și cimbru. Ficatul se acoperă cu șunca tăiată fâșii subțiri, se adaugă un pahar de vin alb și se introduce tava în cuptorul cald. Peste o oră se întoarce ficatul și se continuă frigerea până când este gata. Se scoate pe un platou, se înlătură ața, se taie felii groase. Adăugăm și o garnitură la ficatul umplut.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.