Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Fasole verde scăzută

Pentru cei ce se grăbesc, avem o rețetă rapidă și sănătoasă doar din legume (se poate servi ca și garnitură sau ca fel principal, în funcție de preferințele fiecăruia). Podar Radu

Pași de preparare

  • Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei până devine lucioasă.

  • Se adaugă morcovii și ardeii tăiați (după preferință se poate adăuga și o roșie tăiată în felii mari), iar ulterior se amestecă. În timp ce se amestecă, se adaugă boia și piper după gust, iar în loc de sare se poate adăuga Vegeta.

  • Se adaugă cele două pungi de fasole verde (păstăi), după care se stinge cu 150 ml de suc de roșii. Ulterior se pune apa (cât să cuprindă toate ingredientele) și se lasă să fiarbă până ce se înmoaie fasolea.

  • Se freacă o lingură de făina cu apă, care se adaugă pentru a îngroșa compoziția.

  • Cu un minut înainte de a stinge focul, se adaugă pătrunjelul - acesta se adaugă la sfârșit, pentru a-și păstra proprietățile (prin fierbere, vitamina C se distruge).

Rețete care te-ar putea interesa

Fasole verde scăzută
5 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/fasole-verde-pastai-vapeur">2 pungi (800 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle</a></p>
  • <p>2 morcovi</p>
  • <p>1 ardei roșu</p>
  • <p>Soia</p>
  • <p>Piper</p>
  • <p>1 linguriță vegeta</p>
  • <p>150 ml. suc de roșii</p>
  • <p>1 legatură pătrunjel</p>
  • <p>2 cepe (albă/roșie)</p>
  • <p>2 linguri ulei</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei până devine lucioasă.

  • Pasul 2

    Se adaugă morcovii și ardeii tăiați (după preferință se poate adăuga și o roșie tăiată în felii mari), iar ulterior se amestecă. În timp ce se amestecă, se adaugă boia și piper după gust, iar în loc de sare se poate adăuga Vegeta.

  • Pasul 3

    Se adaugă cele două pungi de fasole verde (păstăi), după care se stinge cu 150 ml de suc de roșii. Ulterior se pune apa (cât să cuprindă toate ingredientele) și se lasă să fiarbă până ce se înmoaie fasolea.

  • Pasul 4

    Se freacă o lingură de făina cu apă, care se adaugă pentru a îngroșa compoziția.

  • Pasul 5

    Cu un minut înainte de a stinge focul, se adaugă pătrunjelul - acesta se adaugă la sfârșit, pentru a-și păstra proprietățile (prin fierbere, vitamina C se distruge).