1. >Rețete
  2. >Fasole la cuptor cu bacon

Fasole la cuptor cu bacon

O rețetă care va aduna toată familia la masă. Rapid și gustos, propunem un mod inedit de a prepara fasolea la conservă, alături de bacon, într-un sos aromat și delicios, toate învelite într-o crustă crocantă.
Mediu
2 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
800 gr Fasole albă boabe, Bonduelle

150 gr bacon

150 ml vin alb

75 gr parmezan

4-5 linguri pesmet

2 cepe roși

2 căței de usturoi

ulei de măsline

boia afumată

usturoi pudră

cimbru

sare

piper
Ingrediente pentru 2 persoane
800 gr Fasole albă boabe, Bonduelle

150 gr bacon

150 ml vin alb

75 gr parmezan

4-5 linguri pesmet

2 cepe roși

2 căței de usturoi

ulei de măsline

boia afumată

usturoi pudră

cimbru

sare

piper
  1. Pași 1
    Într-o tigaie cu puțin ulei, adăugăm bacon-ul, și îl gătim până se rumenește. Imediat după, bacon-ul îl vom transfera într-o tavă pentru cuptor.
  2. Pași 2
    Tăiem mărunt cele două cepe, și le călim împreună cu usturoiul mărunțit, boia afumată și cimbru. Peste această compoziție turnăm vinul alb, și mai lăsăm pe foc pentru încă 5 minute. După ce este gata, vom transfera și sosul în tava pentru cuptor.
  3. Pași 3
    Peste compoziția deja creată în tavă, adăugăm fasolea albă Bonduelle.
  4. Pași 4
    Separat întrun bol, amestecăm pesmetul, parmezanul cu sare, piper și usturoiul pudră, iar această compoziție se va presăra peste conținutul din tavă. Băgăm tava la cuptor pentru 15 min la o temperatura de 180200 de grade. Ulterior cina poate fi servita.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Vită cu fasole boabe în sos curry

    O rețetă minunată pentru cina luată acasă!

  • Tocană de fructe de mare cu fasole borlo...

    Surprinde-ți persoana iubită cu o cină specială, o reinterpretare a mâncării de fasole.

  • Burrito în bol

    Bucătăria mexicană poate fi adaptată conform dorințelor tale! Surprinde-i pe cei dragi cu o idee ino...