Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Fasole cu calamari

Un preparat delicios pentru întreaga familie. Cătălin Ilie

Pași de preparare

  • Se spală roșiile și se taie în jumătăți. Se scoate ochiul central și osciorul din gluga calmarilor, se spală și se pun puțin la macerat cu sare, piper și zeamă de lămâie.
  • Se călește usturoiul cu rozmarinul și roșiile timp de 5 minute, în jumătate din cantitatea de ulei, până când roșiile se înmoaie și se rumenesc. Se adaugă calmarii și se mai lasă pe foc încă 2 minute.
  • Se scurge lichidul lăsat de calmari, dacă este prea mult. Se adaugă și fasolea, se asezonează cu sare și piper, se dă focul la minim și se mai lasă 2 minute, amestecând din când în când. Preparatul se servește cald, stropit din belșug cu ulei de măsline.

Rețete care te-ar putea interesa

Fasole cu calamari
2 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 240 g Fasole albă boabe Bonduelle
  • 400 g calmari
  • 250 g roșii cherry
  • 3 căței usturoi
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1/2 lingură sare
  • 1/2 lingură piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se spală roșiile și se taie în jumătăți. Se scoate ochiul central și osciorul din gluga calmarilor, se spală și se pun puțin la macerat cu sare, piper și zeamă de lămâie.

  • Pasul 2

    Se călește usturoiul cu rozmarinul și roșiile timp de 5 minute, în jumătate din cantitatea de ulei, până când roșiile se înmoaie și se rumenesc. Se adaugă calmarii și se mai lasă pe foc încă 2 minute.

  • Pasul 3

    Se scurge lichidul lăsat de calmari, dacă este prea mult. Se adaugă și fasolea, se asezonează cu sare și piper, se dă focul la minim și se mai lasă 2 minute, amestecând din când în când. Preparatul se servește cald, stropit din belșug cu ulei de măsline.