Câțiva gogoșari (asta am folosit eu, dar puteți servi cu ce doriți)
2 linguri cu bulion
2 căței de usturoi
Piper
Rețete făcute cu
Fasole roşie boabe
Morcovi tineri extra-fini
Pași 1
Ceapa și ardeiul se toacă în cubulețe și le punem la călit, până ce ceapa începe sa devină aurie.
Pași 2
Fasolea se pune într-o sită și o clătim foarte puțin cu apă rece, iar apoi o adăugăm peste ceapă și ardei. Scărița se pune și ea în acea oală, adăugăm puțină apă, foile de dafin, sare și lăsăm să fiarbă cca 30 minute, la foc mediu (acoperită cu capac).
Pași 3
Când este aproape fiartă fasolea, adăugăm morcovii tăiați, pasta de ardei, bulionul, cățeii de usturoi, oregano, piper (după gust) și luăm de pe foc.
Pași 4
Trebuie să fie scăzută. Scărița o punem pe o farfurie, iar deasupra punem fasole. Leușteanul se taie foarte mărunt și presărăm deasupra. Ornăm cu o roșie cherry. Se poate servi cu gogoșari murați sau orice fel de murături. Poftă bună.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Mâncare de fasole albă cu ciolan
Bucură-te de magia sărbătorilor de iarnă cu o rețetă tradițională, bogată în fibre și proteine, pentru o dietă echilibrată.
Salată cu fasole verde, conopidă, morcov...
O viață sănătoasă alături de o salată delicioasă!
Mix gratinat de broccoli, morcovi și con...
Legumele gratinate sunt minunate pentru o cină ușoară!