Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Fasole boabe pe scăriță

Astăzi am făcut o fasole pe scăriță. Alexandra Daniela Ardelean

Pași de preparare

  • Ceapa și ardeiul se toacă în cubulețe și le punem la călit, până ce ceapa începe sa devină aurie.
  • Fasolea se pune într-o sită și o clătim foarte puțin cu apă rece, iar apoi o adăugăm peste ceapă și ardei. Scărița se pune și ea în acea oală, adăugăm puțină apă, foile de dafin, sare și lăsăm să fiarbă cca 30 minute, la foc mediu (acoperită cu capac).
  • Când este aproape fiartă fasolea, adăugăm morcovii tăiați, pasta de ardei, bulionul, cățeii de usturoi, oregano, piper (după gust) și luăm de pe foc.
  • Trebuie să fie scăzută. Scărița o punem pe o farfurie, iar deasupra punem fasole. Leușteanul se taie foarte mărunt și presărăm deasupra. Ornăm cu o roșie cherry. Se poate servi cu gogoșari murați sau orice fel de murături. Poftă bună.

Rețete care te-ar putea interesa

Fasole boabe pe scăriță
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Fasole roșie boabe Bonduelle
  • 1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 5 linguri cu ulei măsline
  • 3 foi de dafin
  • Sare
  • 1 scăriță afumată de vreo 200 - 300 g
  • 1 linguriță cu pastă de ardei
  • 2 roșii cherrry
  • 2 fire de leuștean verde
  • Câțiva gogoșari (asta am folosit eu, dar puteți servi cu ce doriți)
  • 2 linguri cu bulion
  • 2 căței de usturoi
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ceapa și ardeiul se toacă în cubulețe și le punem la călit, până ce ceapa începe sa devină aurie.

  • Pasul 2

    Fasolea se pune într-o sită și o clătim foarte puțin cu apă rece, iar apoi o adăugăm peste ceapă și ardei. Scărița se pune și ea în acea oală, adăugăm puțină apă, foile de dafin, sare și lăsăm să fiarbă cca 30 minute, la foc mediu (acoperită cu capac).

  • Pasul 3

    Când este aproape fiartă fasolea, adăugăm morcovii tăiați, pasta de ardei, bulionul, cățeii de usturoi, oregano, piper (după gust) și luăm de pe foc.

  • Pasul 4

    Trebuie să fie scăzută. Scărița o punem pe o farfurie, iar deasupra punem fasole. Leușteanul se taie foarte mărunt și presărăm deasupra. Ornăm cu o roșie cherry. Se poate servi cu gogoșari murați sau orice fel de murături. Poftă bună.