Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Fasole bătută cu dulceață de ceapă albă

Se servește ca aperitiv, cu pâine prăjită sau ca o gustare de seară. Camelia Spridon

Pași de preparare

  • Scurgem fasolea de sosul propriu.
  • Într-o tigaie punem uleiul la încins. Adăugăm toate legumele tocate cubulețe și sarea. Lăsăm la călit 8-10 minute, după care adăugăm roșiile cuburi și fasolea. Lăsăm încă 5 minute, potrivim de sare și piper și o luăm de pe foc. Punem compoziția într-un bol, adăugăm cățeii de usturoi și pasăm cu un mixer vertical.
  • Pentru dulceața de ceapă: Două cepe mari, tocate solzișori se pun la călit împreună cu cimbrul și puțină sare, intr-o lingură de ulei de măsline. Calim puțin, apoi adăugăm zaharul. După vreo 3 minute, adăugăm oțetul și apa și dăm la foc mic, până scade toată apa. Servim fasolea bătută cu această dulceață de ceapă albă. Decorăm cu ceapă roșie și ceapă verde, tocate mărunt.

Rețete care te-ar putea interesa

Fasole bătută cu dulceață de ceapă albă
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Fasole albă boabe Bonduelle
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă roșie
  • 4 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 2 linguri roșii cuburi la cutie
  • 4 căței usturoi
  • 2 cepe albe
  • 2 vârf linguriță cimbru uscat
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 lingură ceapă roșie
  • 1 linguriță sare
  • 1 vârf cuțit piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Scurgem fasolea de sosul propriu.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie punem uleiul la încins. Adăugăm toate legumele tocate cubulețe și sarea. Lăsăm la călit 8-10 minute, după care adăugăm roșiile cuburi și fasolea. Lăsăm încă 5 minute, potrivim de sare și piper și o luăm de pe foc. Punem compoziția într-un bol, adăugăm cățeii de usturoi și pasăm cu un mixer vertical.

  • Pasul 3

    Pentru dulceața de ceapă: Două cepe mari, tocate solzișori se pun la călit împreună cu cimbrul și puțină sare, intr-o lingură de ulei de măsline. Calim puțin, apoi adăugăm zaharul. După vreo 3 minute, adăugăm oțetul și apa și dăm la foc mic, până scade toată apa. Servim fasolea bătută cu această dulceață de ceapă albă. Decorăm cu ceapă roșie și ceapă verde, tocate mărunt.