Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Falafel din sfeclă roșie

Un deliciu din Orientul Mijlociu pe farfuria ta la micul dejun

Pași de preparare

 • Tocăm mărunt ceapa și pătrunjelul, tăiem felii castraveții și roșiile. Scurgem de zeamă năutul și sfecla roșie și le introducem în robotul de bucătărie după care adăugăm ceapa și pătrunjelul, sosul tahini, chimionul pudră, stocul de legume, sare și piper după gust. Adăugăm oul în compoziție, apoi pesmet, restul de chimion și sos tahini. Amestecăm bine, dacă este nevoie punem pesmet în funcție de cum simțim la mână compoziția. Facem eventual o probă cu o bucată de falafel prăjită în uleiul ușor încins.

 • Formăm chifteluțele de falafel și le dăm prin susan alb, după care le prăjim în uleiul ușor încins la foc potrivit, apoi le scoatem pe un platou.

 • Facem sosul de iaurt grecesc pentru a acompania falafelul. În iaurt adăugăm tahini, sirop agave, sare și piper după gust.

 • Lipia o putem folosi așa cum o găsim sau o putem încălzi în cuptorul încins 3-4 minute pentru a fi mai crocantă.

 • Asamblarea o facem astfel: punem pe lipie un pat de rucola, roșiile și castraveții felii, falafelul de sfeclă roșie, sosul de iaurt și la final opțional bucăți de sfeclă roșie ruptă. Peste toate acestea putem adăuga și reducție de oțet balsamic.

Rețete care te-ar putea interesa

Falafel din sfeclă roșie
2 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Tocăm mărunt ceapa și pătrunjelul, tăiem felii castraveții și roșiile. Scurgem de zeamă năutul și sfecla roșie și le introducem în robotul de bucătărie după care adăugăm ceapa și pătrunjelul, sosul tahini, chimionul pudră, stocul de legume, sare și piper după gust. Adăugăm oul în compoziție, apoi pesmet, restul de chimion și sos tahini. Amestecăm bine, dacă este nevoie punem pesmet în funcție de cum simțim la mână compoziția. Facem eventual o probă cu o bucată de falafel prăjită în uleiul ușor încins.

 • Pasul 2

  Formăm chifteluțele de falafel și le dăm prin susan alb, după care le prăjim în uleiul ușor încins la foc potrivit, apoi le scoatem pe un platou.

 • Pasul 3

  Facem sosul de iaurt grecesc pentru a acompania falafelul. În iaurt adăugăm tahini, sirop agave, sare și piper după gust.

 • Pasul 4

  Lipia o putem folosi așa cum o găsim sau o putem încălzi în cuptorul încins 3-4 minute pentru a fi mai crocantă.

 • Pasul 5

  Asamblarea o facem astfel: punem pe lipie un pat de rucola, roșiile și castraveții felii, falafelul de sfeclă roșie, sosul de iaurt și la final opțional bucăți de sfeclă roșie ruptă. Peste toate acestea putem adăuga și reducție de oțet balsamic.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.