1. >Rețete
  2. >Falafel din sfeclă roșie

Falafel din sfeclă roșie

Un deliciu din Orientul Mijlociu pe farfuria ta la micul dejun.
Mediu
2 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
500 g sfeclă roșie Bonduelle

4 castraveți murați Bonduelle

800 g năut scurs Bonduelle

1 cană iaurt grecesc

100 g stoc de legume

2 lipii

1 ou

1 roșie

2 cepe roșii

100 g pesmet

1 lingură tahini

1 lingură sirop agave

2 linguri reducție de oțet balsamic

1 mână rucola

1 legătură pătrunjel

3-4 linguri susan alb

un vârf de linguriță chimion
Ingrediente pentru 2 persoane
500 g sfeclă roșie Bonduelle

4 castraveți murați Bonduelle

800 g năut scurs Bonduelle

1 cană iaurt grecesc

100 g stoc de legume

2 lipii

1 ou

1 roșie

2 cepe roșii

100 g pesmet

1 lingură tahini

1 lingură sirop agave

2 linguri reducție de oțet balsamic

1 mână rucola

1 legătură pătrunjel

3-4 linguri susan alb

un vârf de linguriță chimion
  1. Pași 1
    Tocăm mărunt ceapa și pătrunjelul, tăiem felii castraveții și roșiile. Scurgem de zeamă năutul și sfecla roșie și le introducem în robotul de bucătărie după care adăugăm ceapa și pătrunjelul, sosul tahini, chimionul pudră, stocul de legume, sare și piper după gust. Adăugăm oul în compoziție, apoi pesmet, restul de chimion și sos tahini. Amestecăm bine, dacă este nevoie punem pesmet în funcție de cum simțim la mână compoziția. Facem eventual o probă cu o bucată de falafel prăjită în uleiul ușor încins.
  2. Pași 2
    Formăm chifteluțele de falafel și le dăm prin susan alb, după care le prăjim în uleiul ușor încins la foc potrivit, apoi le scoatem pe un platou.
  3. Pași 3
    Facem sosul de iaurt grecesc pentru a acompania falafelul. În iaurt adăugăm tahini, sirop agave, sare și piper după gust.
  4. Pași 4
    Lipia o putem folosi așa cum o găsim sau o putem încălzi în cuptorul încins 34 minute pentru a fi mai crocantă.
  5. Pași 5
    Asamblarea o facem astfel: punem pe lipie un pat de rucola, roșiile și castraveții felii, falafelul de sfeclă roșie, sosul de iaurt și la final opțional bucăți de sfeclă roșie ruptă. Peste toate acestea putem adăuga și reducție de oțet balsamic.
Sfaturi în bucătărie
Chiftelele se pot face și în cuptor la temperatura de 190°C, stropite cu puțin ulei de măsline timp de 20-25 minute.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată cu năut şi cartofi dulci

    Un dish potrivit pentru o dietă vegetală proteică!

  • Bărcuțe de cartofi dulci cu năut

    Gustos și hrănitor! O rețetă potrivită pentru un prânz in familie.

  • Curcan cu sfeclă roșie

    Un preparat festiv. Curcanul călit în tigaie este acompaniat de o garnitură cremoasă de spanac și de...