Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Falafel cu garnitură de sfeclă roșie

Un deliciu din Orientul Mijlociu pe farfuria ta

Pași de preparare

  • Tăiem mărunt ceapa roșie și pătrunjelul și le amestecăm împreună cu năutul în blender.

  • Punem toată compoziția într-un bol după care adăugăm coriandrul și busuiocul uscat, chimionul măcinat și bicarbonatul de sodiu, făina și puțină zeamă de lămâie. Modelăm cu mâna toată compoziția sub forma unor biluțe aplatizate.

  • Facem un sos lejer din iaurt grecesc în care presărăm ierburi aromatice, sare, piper și boabe de rodie.

  • Prăjim falafelul în baie de ulei timp de 2 minute pe o parte, apoi încă 2 minute pe cealaltă. Într-o altă tigaie încălzim lipiile, apoi le tăiem în mai multe bucăți.

  • Aranjăm pe un platou valeriana, adăugăm lipiile peste care punem iaurtul grecesc, apoi falafelul și sfecla roșie. Decorăm cu boabe de rodie.

Rețete care te-ar putea interesa

Falafel cu garnitură de sfeclă roșie
2 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a title="Sfecla" href="https://bonduelle.ro/produs/sfecla-rosie-felii-in-otet">200 g Sfeclă roșie felii Bonduelle</a></p>
  • <p><a title="Naut" href="https://bonduelle.ro/produs/naut-boabe-vapeur">1 conservă (310 g) Năut Bonduelle </a></p>
  • <p>150 g iaurt grecesc</p>
  • <p>2 lipii</p>
  • <p>500 ml ulei de floarea soarelui</p>
  • <p>2 cepe roșii</p>
  • <p>1 rodie</p>
  • <p>1 lăm&acirc;ie</p>
  • <p>3 legături de pătrunjel</p>
  • <p>1 lingură făină</p>
  • <p>3 lingurițe coriandru uscat</p>
  • <p>2 lingurițe chimion măcinat</p>
  • <p>2 lingurițe busuioc uscat</p>
  • <p>1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu</p>
  • <p>1 m&acirc;nă de valeriană</p>
  • <p>sare</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tăiem mărunt ceapa roșie și pătrunjelul și le amestecăm împreună cu năutul în blender.

  • Pasul 2

    Punem toată compoziția într-un bol după care adăugăm coriandrul și busuiocul uscat, chimionul măcinat și bicarbonatul de sodiu, făina și puțină zeamă de lămâie. Modelăm cu mâna toată compoziția sub forma unor biluțe aplatizate.

  • Pasul 3

    Facem un sos lejer din iaurt grecesc în care presărăm ierburi aromatice, sare, piper și boabe de rodie.

  • Pasul 4

    Prăjim falafelul în baie de ulei timp de 2 minute pe o parte, apoi încă 2 minute pe cealaltă. Într-o altă tigaie încălzim lipiile, apoi le tăiem în mai multe bucăți.

  • Pasul 5

    Aranjăm pe un platou valeriana, adăugăm lipiile peste care punem iaurtul grecesc, apoi falafelul și sfecla roșie. Decorăm cu boabe de rodie.