Pași de preparare
-
Tăiem mărunt ceapa roșie și pătrunjelul și le amestecăm împreună cu năutul în blender.
-
Punem toată compoziția într-un bol după care adăugăm coriandrul și busuiocul uscat, chimionul măcinat și bicarbonatul de sodiu, făina și puțină zeamă de lămâie. Modelăm cu mâna toată compoziția sub forma unor biluțe aplatizate.
-
Facem un sos lejer din iaurt grecesc în care presărăm ierburi aromatice, sare, piper și boabe de rodie.
-
Prăjim falafelul în baie de ulei timp de 2 minute pe o parte, apoi încă 2 minute pe cealaltă. Într-o altă tigaie încălzim lipiile, apoi le tăiem în mai multe bucăți.
-
Aranjăm pe un platou valeriana, adăugăm lipiile peste care punem iaurtul grecesc, apoi falafelul și sfecla roșie. Decorăm cu boabe de rodie.